Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elnököt választ Franciaország

888.hu

2022.04.10. 18:00

A közvélemény-kutatások szerint Emmanuel Macron 26-27, míg Marine Le Pen 24-25 százalékot kaphat az első fordulóban, de a végleges eredmény valószínűleg csak a két hét múlva esedékes második fordulóban dől el.

 

Elnökválasztást tartanak vasárnap Franciaországban, ahol a szavazók 12 jelölt közül választhatják ki kedvencüket, ám győztest csak akkor hirdetnek az első forduló végén, ha valamelyik jelölt megszerzi az összes leadott szavazat többségét, amire a közvéleménykutatások szerint csekély az esély. Ezért valószínűleg a következő francia elnök személyéről

az első két helyen befutó jelölt részvételével tartott, április 24-i második forduló dönthet.

 

A következő körben az előrejelzések szerint megismétlődhet Emmanuel Macron és a szélsőjobboldali Marine Le Pen öt évvel ezelőtti versenye, hiszen legutóbb is ők ketten jutottak a második fordulóba, igaz ez akkor jóval nagyobb meglepetésnek számított mind a kettejük részéről, mint amilyennek most számítana.

A verseny ugyanakkor eléggé nyílt lehet, hiszen a választásra jogosult 49 millió fő mintegy harmada az utolsó pillanatokig bizonytalan volt döntésében a kutatások szerint.

A baloldali jelöltek közül a legjelentősebb, 15–16 százalékos támogatottságot élvező radikális Jean-Luc Mélenchon abban bízik, hogy ő az egyetlen, aki beleszólhat a Le Pen-Macron párharcba, és bejuthat a második fordulóba.

Külpolitikai kérdésekben ugyanakkor eltűnik a távolság Melenchon és Le Pen között,

hiszen mind a ketten ellenzik az európai integrációt és szeretnék kiléptetni Franciaországot a NATÓ-ból.

 

Az első hivatalos eredmények a voksolás este nyolc órai befejezése után várhatók. Azonban minden olyan eredmény, ami nem a Macron-Le Pen két hét múlva esedékes párharcát hozná, óriási meglepetésnek számítana.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére