Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elmebetegségre hivatkoznak a manchesteri terrorista ügyében

Sümeghi Lóránt

2019.05.31. 16:18

Június 12-én fog bíróság elé állni Mahdi Mohamud muszlim terrorista, aki három embert – köztük egy rendőrt is – késsel szúrt meg a manchesteri Victoria pályaudvaron szilveszter éjjel.

Egy terrortámadás megtervezéséhez vagy kivitelezéséhez szükséges dokumentum birtoklásával és három rendbeli gyilkossági kísérlettel gyanúsítják Nagy-Britanniában Mahdi Mohamud iszlamista terroristát. Az elkövető az észak-angliai Manchester városának pályaudvarán késsel támadt rá egy középkorú házaspárra, majd vállon szúrta az incidenshez siető, paprika spray-t használó járőrt is. A házaspár mindkét tagját súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a megsebesült rendőrt pedig a helyszínen látták el a mentők.

Fotó: AFP

A kiérkező egységek végül elfogták Mohamudot, aki szemtanúk szerint tettének elkövetésekor sűrű „Allahu akbarozás” közben különböző nyugati kormányokat szidalmazott. Ugyanakkor valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva az elkövető őrizetbevétele kapcsán a hatóságok a „mentális egészségről szóló törvényre” hivatkoztak dacára annak, hogy a nyomozást később a rendőrség terrorellenes részlege vette át. Sajtóértesülések szerint a június 12-i tárgyaláson a védelem elsősorban ennek fényében fog enyhébb büntetést kérni az elkövetőre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére