Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellentmondásosak a hírek az AstraZeneca oltóanyagáról

888.hu/MTI

2021.02.07. 13:46

Ellentmondásos hírek jelentek meg szombaton arról, hogy a brit AstraZeneca gyógyszergyár oltóanyaga kellően véd-e a dél-afrikai koronavírus-variánstól.

A vállalat – a The Financial Times című brit lap értesülése szerint – közölte: a kezdeti vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy az Oxfordi Egyetemmel közösen kifejlesztett vakcinája csupán korlátozottan véd a dél-afrikai variánstól, ha az enyhe megbetegedést okoz. A vizsgálatokat a dél-afrikai Witwatersand és az Oxfordi Egyetem szakértői végezték.

A cég szóvivője azonban a Financial Times hírére reagálva még szombaton azt mondta, hogy az első adatok szerint az oltóanyag hatása az enyhe megbetegedések esetében korlátozott, ám – mint mondta –

még nem tudtuk megfelelően kideríteni, hogy súlyosabb megbetegedések, kórházi kezelésre szorulók esetében mennyire hatásos a vakcinánk. Ennek oka, hogy eddig döntően egészséges fiatalokon teszteltünk.”

A vállalat közlése szerint az oltóanyaga vélhetően megvéd a súlyos megbetegedéstől.

Az első tesztelés 2026 alanyra terjedt ki, egyikük sem halt meg vagy került kórházba. A csoport fele placebooltást kapott.

Az új koronavírus-variánsok közül leginkább a brit, a dél-afrikai és a brazíliai miatt aggódnak a világon a tudósok és az egészségügyi szakértők, mivel ezek agresszívabban fertőznek, gyorsabban terjednek, mint a világjárványt elindító – mondhatni – „alapvírus”.

Pénteken az Oxfordi Egyetem közölte, hogy a vakcina a brit vírusváltozattól hasonlóan véd, mint a korábban megjelenttől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére