Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkeserítõ képet fest Németországról az egyik legnagyobb zsidó szervezet rabbija

Forisek Ádám

2017.07.24. 08:58

Ajánljuk sok szeretettel mindazoknak, akik szerint ma elsõsorban Magyarországon dúl az antiszemitizmus.
BERLIN, 8:58

Ajánljuk sok szeretettel mindazoknak, akik szerint ma elsősorban Magyarországon dúl  az antiszemitizmus.

Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster adott interjút a német Bild magazinnak, amelyben többek között a Németországban mindent egyre inkább eluraló antiszemitizmusról kérdezték.

Schuster szerint évek óta megfigyelhető jelenség, hogy a "zsidó" szitokszóvá válik – ez elsősorban az interneten jellemző, de akár iskolákban, a muszlim diákok körében is megmutatkozik.

Bár leszögezi, hogy a zsidóellenesség létezett a muszlim migráció előtt is – és ebben a szélsőbaloldal is érintett –, azért elismerte, hogy a tömeges bevándorlás óriási mértékben rontotta a német zsidóság helyzetét.

A zsidók meg tudják érteni, ha el kell hagynia valakinek a szülőhazáját, mert fenyegetve van az életük. Azonban komoly aggodalomra ad okot az, ha számos olyan ember érkezik, akik Izrael-ellenes és antiszemita neveltetésben részesültek. Ezeket a meggyőződéseiket nem fogják hirtelen levetkőzni a német határon. Ezen jelenség ellen fel kell lépnünk, a németországi együttélés feltétele kell, hogy legyen az antiszemitizmus elleni küzdelem”

– fogalmazott a rabbi, aki szerint fontos hangsúlyozni a muszlim közösségek felelősségét, hiszen semmit nem tesznek az antiszemitizmus ellen.

Schuster ugyanakkor kitért a német állam szerepére is. Először is javasolja azt, hogy a zsidó vallást és kultúrát átfogóan oktassák iskolákban, hogy a gyerekek részletes képet kapjanak a zsidóságról, ez azonban csak az egyik lépés lenne. Emellett egy külön biztost szeretne látni, aki antiszemita ügyeket vizsgálna, és ezekről rendszeresen jelentést is tenne.

Bizonyos nagyvárosi negyedekben élő zsidóknak azt szoktam javasolni, hogy inkább titkolják el vallásukat. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogyha kipát vagy Dávid-csillagos nyakláncot hordunk, ránk támadhatnak” 

–  számolt be a rabbi. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére