Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõ módszerekkel kínozzák a foglyokat a polgárháború sújtotta országban

Nagy Gábor

2017.06.22. 17:28

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erõk Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tûntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.
SZANAA, 17:28

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erők Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tűntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.

Az AP csütörtöki cikkében írt a muzulmán ország titkos börtöneiről. Cikkükben azt írják, hogy tudomásuk szerint 18 ilyen létesítmény van, ahol valódi rémtettek történnek. Állítólag ezek a börtönök katonai bázisokon, repülőtereken, villákban és még egy éjszakai bárban is megtalálhatóak. Sőt, állítólag olyan is előfordult, hogy a fogvatartottakat Eritreába vitték át, ahol az Egyesült Arab Emírségek egy támaszpontot üzemeltet.

Az AP azt is leírta, hogy információi szerint maga a jemeni kormány sem tud a börtönök létezéséről, vagy a tisztviselői sem léphetnek be ezekbe a létesítményekbe.

Az amerikai hírügynökség túlélők elbeszéléseire és a jogvédők beszámolóira hivatkozik. Többen például azt mondták: volt, hogy szorosan összezárták a foglyokat egy fekáliával szennyezett konténerbe, heteken át be volt kötve a szemük, verték és szexuálisan bántalmazták őket. A cikk megemlít egy olyan kínzási technikát is, melyet a "szakzsargon" csak grillezésnek hív. Ilyenkor azt szokták csinálni, hogy az áldozatot egy nyársa kötözik, és tűz fölött forgatják.

Az egyik szemtanú azt állította a portálnak, hogy volt, amikor a kíntábortól alig pár méterre ott állomásoztak a szövetséges amerikai katonák. Sőt, azt is leírták, hogy egyes rabokat amerikai tisztek is kikérdeztek, de ez utóbbit a Pentagon tagadja, mondván: ők nem vettek részt semmilyen visszaélésben, jogsértésben. Ám az amerikai katonai források némileg ellentmondanak a Pentagon állításának, hiszen ők azt írják: Washingtonban igenis hallottak a kínzásokról, több esetben még vizsgálat is indult, és a katonai vezetők megelégedtek azzal az eredménnyel, hogy amerikai katonák jelenlétében nem történt semmilyen visszaélés.

Jogi szakértők szerint a gyakorlat ennek ellenére sértheti a kínzásellenes nemzetközi egyezményt, amelynek értelmében társtettességnek számít, ha az amerikai katonák olyan információhoz jutottak hozzá, amelyet úgy szereztek meg, hogy más kínozta a fogvatartottakat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére