Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõ módszerekkel kínozzák a foglyokat a polgárháború sújtotta országban

Nagy Gábor

2017.06.22. 17:28

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erõk Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tûntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.
SZANAA, 17:28

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erők Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tűntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.

Az AP csütörtöki cikkében írt a muzulmán ország titkos börtöneiről. Cikkükben azt írják, hogy tudomásuk szerint 18 ilyen létesítmény van, ahol valódi rémtettek történnek. Állítólag ezek a börtönök katonai bázisokon, repülőtereken, villákban és még egy éjszakai bárban is megtalálhatóak. Sőt, állítólag olyan is előfordult, hogy a fogvatartottakat Eritreába vitték át, ahol az Egyesült Arab Emírségek egy támaszpontot üzemeltet.

Az AP azt is leírta, hogy információi szerint maga a jemeni kormány sem tud a börtönök létezéséről, vagy a tisztviselői sem léphetnek be ezekbe a létesítményekbe.

Az amerikai hírügynökség túlélők elbeszéléseire és a jogvédők beszámolóira hivatkozik. Többen például azt mondták: volt, hogy szorosan összezárták a foglyokat egy fekáliával szennyezett konténerbe, heteken át be volt kötve a szemük, verték és szexuálisan bántalmazták őket. A cikk megemlít egy olyan kínzási technikát is, melyet a "szakzsargon" csak grillezésnek hív. Ilyenkor azt szokták csinálni, hogy az áldozatot egy nyársa kötözik, és tűz fölött forgatják.

Az egyik szemtanú azt állította a portálnak, hogy volt, amikor a kíntábortól alig pár méterre ott állomásoztak a szövetséges amerikai katonák. Sőt, azt is leírták, hogy egyes rabokat amerikai tisztek is kikérdeztek, de ez utóbbit a Pentagon tagadja, mondván: ők nem vettek részt semmilyen visszaélésben, jogsértésben. Ám az amerikai katonai források némileg ellentmondanak a Pentagon állításának, hiszen ők azt írják: Washingtonban igenis hallottak a kínzásokról, több esetben még vizsgálat is indult, és a katonai vezetők megelégedtek azzal az eredménnyel, hogy amerikai katonák jelenlétében nem történt semmilyen visszaélés.

Jogi szakértők szerint a gyakorlat ennek ellenére sértheti a kínzásellenes nemzetközi egyezményt, amelynek értelmében társtettességnek számít, ha az amerikai katonák olyan információhoz jutottak hozzá, amelyet úgy szereztek meg, hogy más kínozta a fogvatartottakat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Harcot hirdetett a BBC elnöke a liberális elfogultság ellen

Meglepő és cseppet sem mulatságos kijelentést tett a Sunday Times-nak adott interjújában Richard Sharp. A BBC elnöke elismerte, hogy a független és hiteles tájékoztatásáért agyondicsért brit műsorszolgáltató „kemény harcot folytat a liberális elfogultság ellen”, ráadásul túlságosan London-központú.

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

A kormánynak az ellátásbiztonságért is harcolnia kell, a Twitter felfüggesztette Kanye West fiókját

Valamint jelentős élelmiszerromlással kell szembenézniük az élelmiszerláncoknak az áramkimaradás miatt Franciaországban.

Meloni: elfogadhatatlan, hogy az emberkereskedők irányítsák a migrációt

Párizs és Berlin szigorú befogadási politikát folytat, miközben Rómának nyitást diktál a tömeges migráció előtt – jelentette ki Giorgia Meloni, Olaszország jobboldali miniszterelnöke a La Repubblica című olasz napilapnak vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére