Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõ mennyiségû pénzt dobnak ki a migránsok ellátására Németországban

Forisek Ádám

2017.11.01. 18:28

A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kimutatása szerint tavaly az egy évvel korábbihoz képest óriási mértékben, hetven százalékkal emelkedtek a migránsok ellátásának költségei az országban.
BERLIN, 18:28

A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kimutatása szerint tavaly az egy évvel korábbihoz képest óriási mértékben, hetven százalékkal emelkedtek a migránsok ellátásának költségei az országban.

A szövetségi kormány, a tartományi kormányok és az önkormányzatok tavaly 9,23 milliárd eurót (átszámítva 2860 milliárd forint) költöttek el a „menedékkérők” ellátásáról szóló törvény alapján, ami 73 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 5,2 milliárd euróhoz képest.

A költségek annak ellenére nőttek robbanásszerűen, hogy az ellátásra jogosultak száma a 2015-ös 974 551-ről 728 239-re csökkent. A Destatis szerint ez mindenekelőtt annak tulajdonítható, hogy emelkedett a migránsok elszállásolására használt ingatlanok bérleti díja, és a német bevándorlásügyi rendszer túlterheltsége miatt sok 2015-ös költséget csak tavaly tudtak elkönyvelni.

Egyetlen migránsra vetítve tavaly 12 680 euró közpénzt költöttek el, havonta durván ezer eurót. A tartományok sorában Észak-Rajna-Vesztfália áll az első helyen, ott egy év alatt 1,97 milliárd eurót fordítottak a menedékkérőkre. A második Bajorország 1,44 milliárd euróval, a harmadik Berlin 953 millió euróval.

A migránsok a szállás mellett havi 354 euró értékben kapnak juttatásokat, ebben benne van az étkezés, a ruházkodás és a testápolás költsége, valamint 135 euró szabadon elkölthető pénz. A migránsok így nagyjából 50 euróval kevesebbet kapnak, mint akik a szociális és munkanélküli ellátás leggyakoribb formájában, az úgynevezett Hartz IV segélyben részesülnek, ennek összege a lakásbérlet és a fűtés mellett 2015-ben havi 399 euró, tavaly pedig 404 euró volt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére