Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõ mélyen az SPD Bajorországban

Pörge Béla

2018.08.04. 15:50

Hamarosan tartományi választások lesznek, Seehoferék mindenkit vernek, a baloldali pártok labdába sem rúgnak.

Õsszel tartományi választásokat tartanak majd Bajorországban. A legerősebb párt a Horst Seehofer vezette Keresztényszociális Unió, azaz a CSU, ami a CDU bajor testvérpártja.

A CSU ugyan rosszabbul áll, mint 2013-ban – amikor 47,7 százalékkal nyert –, de a 40 százalékos támogatottságával így sincs mitől tartania, sima többsége lesz Seehoferéknek a jelenlegi állás szerint.

A második legerősebb párt némi meglepetésre a Grünen (Zöldek), mely 15 százalékon áll egy friss felmérés szerint – írja a Focus.

A Zöldektől egy százalékponttal marad el a bevándorlásellenes AfD, ami szintén jó eredménynek számít, bár Kelet-Németországban vannak tartományok, ahol ennél is népszerűbbek.

Az SPD csak a negyedik legnépszerűbb párt, mindössze 11 százaléknyian szavaznának rájuk, ha most lenne a tartományi választás. Ez elképesztő mélypontnak számít az egykor nagy párt életében.

A többiekkel tulajdonképpen nem is kell számolni, a jobboldali-liberális FDP ötszázalékos népszerűséget tudhat magáénak, míg a szélsőbaloldali Die Linke (Baloldal) három százalékon áll, ez a legalacsonyabb népszerűség náluk tartományi szinten.

A felmérést a Campo-Data intézet készítette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére