Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eljárás indult a nácitlanító nagyi ellen

888.hu

2016.10.08. 21:38

Nem mindennapi történetrõl számolt be a Deutsche Welle. Egy nyugdíjas német nõnek az a hobbija, hogy Európa-szerte átfesti a falakra pingált náci szimbólumokat. A hölgy ellen azonban most eljárás indult rongálás miatt.
BERLIN, 21:38

Nem mindennapi történetről számolt be a Deutsche Welle. Egy nyugdíjas német nőnek az a hobbija, hogy Európa-szerte átfesti a falakra pingált náci szimbólumokat. A hölgy ellen azonban most eljárás indult rongálás miatt.

Irmela Mensah-Schramm csak úgy nevezi magát, hogy "Polit-Putzer", azaz politikai takarító. A 70 éves hölgynek az a hobbija, hogy a köztereken található falakról, padokról és úgy általában mindenről lemossa és lesúrolja a náci, valamint a kirekesztő szimbólumokat és szövegeket.

Először 1986-ban kezdődött mindez, amikor meglátott a falon egy matricát, amelyen az állt, hogy engedélyék szabadon Rudolf Hesst.

Hess Hitler helyettese volt egészen addig, amíg át nem szökött az angolokhoz 1941-ben. 1987-ben bekövetkezett haláláig a berlini Spandau börtönben töltötte a büntetését.

Először csak megláttam a matricát és tovább mentem. Mindössze 10 órán keresztül bírtam, majd visszamentem és letéptem. Ekkor kezdődött minden"

– vallott furcsa hobbijáról Mensah-Schramm.

Azóta az aktivista számos európai országba ellátogatott és nekilátott a takarításnak például Finnországban, Lengyelországban, Luxemburgban, Belgiumban, Franciaországban és Ausztriában is.

A Hitlerhez és a náci mozgalomhoz köthető szimbólumok használatát törvény tiltja Németországban, azonban a hatóságok nem mindig cselekednek kellően gyorsan. Ilyenkor lép közbe Mensah-Schramm. A hölgy szerint ráadásul a hatóságok sokszor hanyag munkát végeznek, ugyanis a lemosott szimbólum körvonalait még mindig látni lehet. Különösen akkor, ha addig nagyon piszkosak voltak a falak.

A hölgy ezért döntött úgy, hogy célszerűbb átfújni ezeket az önkényuralmi jelképeket. Ám pont emiatt került bajba.

Épp az iszlámellenes PEDIGA-mozgalom (Parióta Európaiak a Nyugat Iszlamizációja Ellen) egyik graffitijét festette át, amelyen az állt, hogy "Merkel muss weg", azaz Merkelnek mennie kell, amikor rajtakapták a rendőrök.

A hölgynek bíróság elé kellett állnia. A vád: közvagyon elleni rongálás. A bíró azonban elengedte, de megmondta neki, hogy ha legközelebb lefúj bármit is, akkor ki kell fizetnie az 1800 eurós bírságot. Az ügyész azt kérte, hogy találjon valamilyen más módot, amivel ki tudja fejezni a véleményét.

(DW)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére