Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elismerte az iraki vereséget az ISIS-vezér

Kékes Viki

2017.03.01. 13:58

Abu Bakr al-Baghdadi arra szólította fel az Iszlám Állam terroristáit, hogy vagy meneküljenek, vagy végezzenek magukkal.
BAGDAD, 13:58

Búcsúbeszédet intézett híveihez Abu Bakr al-Baghdadi. A terroristavezér beismerte, hogy az Iszlám Állam vereséget szenvedett Irakban – írja a Daily Mail.

A helyi média beszámolója alapján al-Baghdadi a még Irakban tartózkodó terroristákat arra szólította fel, hogy meneküljenek vagy öngyilkos merényletben végezzenek magukkal. Az ISIS-vezér nyilatkozatának híre azután terjedt el, hogy az amerikai támogatású iraki hadsereg átvette az irányítást az egyik legforgalmasabb nyugat-moszuli út felett.

Az Alsumaria iraki televíziós hálózat beszámolója al-Baghdadi beszédéről még megerősítésre vár.

Azt továbbra sem tudni, hol tartózkodik pontosan a terroristavezér. Korábban olyan hírek is napvilágra kerültek, hogy súlyosan megsérült és meghalt a harcok során, ezeket azonban végül megcáfolták.

Az Iszlám Állam még 2014 júniusában foglalta el Moszult, a második legnagyobb iraki várost. Az iraki kormányerők, és az USA-féle nemzetközi koalíció tavaly, október 17-én indított támadást a város ellen, melynek keleti részét már januárban sikerült felszabadítani, de a nyugati kerületekben továbbra is súlyos harcok folynak. Ha sikerül visszaszerezni a várost, azzal az ISIS utolsó fellegvára esik el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére