Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elindították az eljárásokat az amerikai kongresszus ostroma nyomán

888 - MTI

2021.01.11. 08:22

Legalább 25, belföldi terrorizmussal kapcsolatos eljárást indítottak el az Egyesült Államokban az amerikai kongresszus ostroma nyomán – közölte Jason Crow demokrata párti képviselő vasárnap, Ryan McCarthy amerikai védelmi államtitkárra hivatkozva.

 

Jason Crow, a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagja szerint Ryan McCarthy elmondta neki, hogy a Pentagonnak tudomása van „további lehetséges fenyegetésekről terroristajelöltek részéről” a Joe Biden megválasztott demokrata párti elnök január 20-ai beiktatásáig terjedő időszakban.

Hosszú fegyvereket, Molotov-koktélokat, robbanószerkezeteket, gyorskötözőket foglaltak le, ami azt jelzi, hogy nagyobb katasztrófát sikerült megelőzni”

– mondta Crow, aki egykor az amerikai hadsereg U. S. Ranger különleges alakulatánál szolgált.

Mint mondta, McCarthy arról biztosította, hogy a Capitoliumban történteket követően a helyi és a szövetségi bűnüldözési hatóságok összehangolják biztonsági előkészületeiket.

Az igazságügyi minisztérium egyébként vasárnap közölte, hogy

még két embert elfogtak a zavargásokkal összefüggésben, mindkét férfit a szenátus üléstermében készült fényképeken is látni lehetett.

Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek az amerikai törvényhozás épületéhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére