Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghalhatott egy műemléket védő brit veterán, akit meglincseltek a tüntetők

Békési Marcell

2020.06.14. 10:35

A rendőrség tagadja, a felvételek alapján nem egyértelmű, mi történt. Az biztos, hogy durván meglincselték, és egy rendőr a késeléseket is megerősítette. Összecsapások Londonban, száznál több tüntetőt őrizetbe vettek.

Száznál több tüntetőt vettek őrizetbe a Scotland Yard vasárnap reggeli adatai szerint az előző nap kezdődött, hajnalba nyúló, sok helyen erőszakossá fajult londoni megmozdulások résztvevői közül.

A demonstrációkon antifasiszta csoportok csaptak össze a hazafias emlékműveket védő patrióta csoportokkal, valamint a nagy számban felvonuló rendőrséggel. Hat rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett, viszont tucatnyi tüntető komolyabban megsérült.

A közösségi médiában terjedő hírek alapján egy háborús veterán bele is halt a sérüléseibe, miután egy antifasiszta tüntető elvágta a torkát.
A felvételen ugyan nem lehet jól kivenni, de a szürke kapucnis pulóverben lévő férfi kezében kés van, így keletkezett a nyaki szúrt seb.

A londoni rendőrség közleménye szerint a tüntetők közül sokan kifejezetten rendbontás és károkozás céljával vettek részt a demonstrációkon, és nem tettek eleget annak az előírásnak, amely szerint a tüntetéseket szombaton este 5 óráig be kellett volna fejezni.

Boris Johnson miniszterelnök a Twitteren közzétett üzenetében leszögezte, hogy a rasszista huliganizmusnak nincs helye a brit utcákon, és aki rendőrökre támad, a törvény teljes erejével találja szemben magát.

Johnson szerint Winston Churchill szobra folyamatos emlékeztetőként szolgál arra, hogy az egykori miniszterelnök mi mindent tett az ország és egész Európa megmentéséért a fasiszta és rasszista zsarnokságtól.

Emma Soames, Churchill unokája a BBC rádiónak nyilatkozva kijelentette, hogy ha a tüntetések folytatódnak, néhai nagyapjának szobrát jobb lenne múzeumban elhelyezni.

A The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lap értesülése szerint 125 alsóházi képviselő támogatásával hamarosan

olyan törvénytervezet kerül a parlament elé, amely akár tíz év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé tenné a háborús áldozatok és történelmi személyiségek emlékműveinek, szobrainak megrongálóira.

FRISSÍTÉS:

A londoni rendőrség kiadott egy nyilatkozatot arról, hogy nem történt ilyen eset, a férfit nem szúrták nyakon. Azt ugyanakkor nem cáfolták, hogy a férfi meghalt.

Időközben előkerültek olyan felvételek is, ahol a férfi feláll a támadás után, és megpróbál elsétálni, nem sokkal később azonban újra összeesett, a rendőröknek kellett őt körülállniuk, amíg a mentő meg nem érkezett érte.

A londoni rendőrség cáfolatával egyébként ellentmond egy rendőrrel készült interjú a tegnapi este folyamán, mely azóta került elő, ahol a járőr egyértelműen megerősíti külön kérdésre, hogy voltak késelések a tüntetésen – ez azonban nem biztos, hogy egyezik a videófelvételen látható férfi esetével.

A kérdéses rész 0:48-nál hangzik el, majd rögtön utána a visszakérdezés és a megerősítés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére