Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogyott a vakcina több indiai államban, csúszhat az országos oltási kampány

888.hu, MTI

2021.04.30. 17:45

India több államából jelentették pénteken, hogy kifogytak a koronavírus elleni oltóanyagból, így az országban elmarad a hétvégére tervezett nagyszabású oltási kampány.

 

A vakcinahiány egyebek közt Mahárástra állam fővárosát, a több mint 13 milliós Mumbait is érinti, ahol emiatt pénteken három napra bezárnak az oltópontok – írja az MTI.

A dél-indiai Karnátaka állam egészségügyi minisztere azt mondta, mindenképpen elhalasztják az oltási kampányt, és nincs információjuk további vakcinaszállítmányokról.

Az egészségügyi minisztérium pénteken 386 452 új fertőzöttet és 3498 halálos áldozatot jelentett az elmúlt 24 órából, szakértők azonban úgy vélik, a valós számok ennél akár tízszer nagyobbak is lehetnek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint

a múlt héten világszerte regisztrált esetszám 38 százalékát Indiából jelentették.

Bár India a világ legnagyobb vakcina-előállítója, a gyártók nyersanyaghiányra panaszkodnak, és a termelést a Serum Institute gyárban január végén történt tűzvész is visszavetette.

Január óta India lakosságának csupán kilenc százalékát oltották be.

Narendra Modi miniszterelnököt és kormányát sokan bírálják a katasztrofális járványhelyzet miatt: a rossz járványügyi adatokért több szakértő a választások miatt engedélyezett kampánygyűléseket, illetve a vallási fesztiválok megtartását okolja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére