Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogtak egy magas rangú francia tisztet, aki Oroszországnak kémkedhetett

Ányos Miklós

2020.08.30. 21:00

Őrizetbe vettek egy olaszországi NATO-támaszponton szolgálatot teljesítő francia katonatisztet, aki a gyanú szerint Oroszországnak kémkedett – erősítette meg vasárnap a francia kormány és igazságszolgáltatás az Europe1 kereskedelmi rádió értesülését.

A csatorna szerint a tisztet azzal vádolják, hogy érzékeny adatokat szolgáltatott ki az orosz titkosszolgálatoknak.

Megerősíthetem, hogy egy magas rangú tiszt ellen igazságügyi eljárás indult biztonságpolitikai gyanú miatt

– mondta vasárnap Florence Parly védelmi miniszter az Europe1 rádióban, de az ügy részleteit nem ismertetette.

Egy igazságügyi forrás a francia hírügynökségnek elmondta: eljárás indult egy külföldi támaszponton szolgálatot teljesítő francia tiszt ellen augusztus 21-én, amiért egy külföldi ország hírszerzésének a nemzet alapvető érdekeit sértő adatokat szolgáltatott ki. A férfit az elhárítási szervek letartóztatták, amikor a Franciaországban töltött szabadsága végén vissza akart utazni Olaszországba. Jelenleg előzetes letartóztatásban van a párizsi Santé börtönben.

A védelmi miniszter elmondta, hogy Franciaország kezdeményezte az igazságügyi eljárást. A tárca tett hivatalból feljelentést az ügyészségen, a büntetőtörvénykönyv 40. cikkelyének megfelelően, amely kötelezi erre, ha egy bűncselekmény a tudomására jut.

A július 22-én megtett feljelentés alapján az ügyészség egy héttel később indított eljárást árulás és adatok kiszolgáltatása miatt egy külföldi országnak.

A védelmi ügyekre szakosodott Mamouth elnevezésű blog szerint a katonatiszt Nápolyban, a NATO legjelentősebb olyan olaszországi támaszpontján teljesített szolgálatot, ahol franciák is állomásoznak.

Az Europe1 szerint az ötven év körüli alezredes öt gyerek apja. Jól beszél oroszul, és Olaszországban látták egy férfivel, akit az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői Vezérkarának Felderítő Főcsoportfőnöksége, a GRU ügynökeként azonosítottak.

Külföldi országoknak, nevezetesen Oroszországnak kémkedő katonatisztek megvádolása és elítélése nagyon ritka Franciaországban. A hidegháború idejéből is kevesebb, mint tíz olyan eset ismeretes, amikor francia tiszt a Szovjetuniónak szolgáltatott ki nemzetvédelmi szempontból érzékeny adatokat. Júliusban ugyanakkor két korábbi hírszerző ügynököt elítéltek, amiért Kínának kémkedtek.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay Péter, az álmodozó 

Márki-Zay Péter, az álmodozó 

Orbán Viktor a rendbontók, Márki-Zay Péter az álmodozók között került fel a Politico listájára.

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Gansperger Gyula: „Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon.” Azok a beszélgetésrészletek, amelyeket Anonymus hétfőn, illetve ma reggel küldött el az Origo szerkesztőségének, a korábbiakhoz hasonlóan szintén a Városháza értékesítéséről folyó egyeztetéseken hangzottak el, ám nagyrészt a hazai baloldal külföldi kapcsolatrendszeréről és finanszírozásáról szólnak. A legfrissebb hanganyag a tárgyalás kötetlenebb beszélgetéseit tartalmazza, amikor Gansperger Gyula, Bajnai Gordon harcostársa a magyar baloldal és a külföldi gazdasági és politikai érdekkörök összefonódásáról tár fel újabb megdöbbentő részleteket.

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Kyle Rittenhouse visszaszólt LeBron Jamesnek a tweetje miatt, amelyben kigúnyolta az emberölési perében tett vallomását, mielőtt minden vádpontban felmentették volna.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére