Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogták az Iszlám Állam egy bécsi tagját

Pörge Béla

2019.03.03. 10:00

A török férfi Bécsbõl ment Szíriába, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljon.

A Facebookon kezdett terjedni egy videó, amin az Iszlám Állam egyik terroristája látható Bécsben. A felvételen egyértelmű, hogy az a férfi szerepel, akit a napokban elfogtak Szíriában, ám hivatalosan még nem erősítették meg, hogy tényleg a bécsi férfit fogták el.

A férfi törökországi kurd származású, Törökországból vándorolt be Ausztriába, azt viszont egyelőre nem tisztázták, hogy rendelkezik-e osztrák állampolgársággal, illetve hogy legálisan jutott-e nyugati szomszédunkhoz – írja a Kronen Zeitung.

A most elfogott terrorista lehet az első, aki Ausztriából ment az Iszlám Állam oldalára harcolni és elfogták. Szakértők szerint egyébként nagyjából száz olyan terrorista lehet, aki Ausztriából utazott Szíriába harcolni.

Januárban egy Németországba migrált, majd onnan Szíriába utazó harcosát fogták el az Iszlám Államnak, de összességében ezer fölött lehet azon dzsihadisták száma, akik Európából csatlakoztak a terrorszervezethez. Jellemzően olyanokról van szó, akik bevándorlóként érkeztek Nyugatra (vagy bevándorlók családjában születtek), de nem tudtak beilleszkedni az európai társadalmakba, így inkább visszamentek Szíriába, hogy ott a dzsihadisták oldalán öljenek embereket.

A mostani sejtekkel egyébként az Iszlám Állam utolsó maradékait számolják fel Szíria és Irak határán, a terrorszervezet szinte az összes általa ellenőrzött területet elvesztette, azonban a tagjai megbújva, gerillaként még harcolnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére