Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogták az Iszlám Állam marketingeseit

Sümeghi Lóránt

2015.12.07. 14:15

Ötvenhárom kiberbûnözõt tartóztatott le az iráni rendõrség hétfõ reggel Iránban.
TEHERÁN, 13:30

Ötvenhárom kiberbűnözőt tartóztatott le az iráni rendőrség hétfő reggel Iránban.

A többségében siíta vallású országban több mint ötven olyan internetes honlapüzemeltetőt tartóztatott le az iráni kiberrendőrség, akiket az Iszlám Államot támogató propaganda előállításával gyanúsítottak meg. A beavatkozás az iráni igazságszolgáltatás második, sikeres akciójának részeként értelmezhető, hiszen a múlt hónapban egy keményvonalas dzsihádista toborzó szervezetet. a Kermanshah-ot sikerült leleplezni és felszámolni.

Annak ellenére, hogy Irán lakosainak 90 százaléka siíta vallású, egy jelentősen koncentrált területen kurd szunnita kisebbségek tömörülnek, akikből nem ritkán kerülnek ki radikális dzsihádisták, akik előbb-utóbb az Iszlám Állam bűvkörébe kerülnek.

Az iráni internet-rendőrség parancsnoka úgy fogalmazott, hogy 

többségében az iraki határ közelében üzemeltetett felhasználói tartalomról van szó.”

A helyi források szerint néhány őrizetbe vett üzemeltetőt el engedtek miután vallomásukból kiderült, hogy nem voltak tisztában, hogy internetes felületüket mire használták.

A kiberterrorizmus terjedése egyre jelentősebb probléma, hiszen az internet hálózata – különösen a dark web (sötét internet) – tökéletes kommunikációs csatornát biztosít az olyan információk tárolására és keringtetésére, amely jelentősen elősegíti a terrorcselekmények kivitelezésének lehetőségeit. 

(Israeli National News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére