Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogadták az ENSZ migránspaktumát

Tóth Dalma

2018.12.10. 10:50

Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását a marokkói Marrákesben hétfõn megkezdõdött konferencián 150 ország képviselõjének részvételével.

António Guterres ENSZ-főtitkár a tanácskozást megnyitó beszédében arról beszélt, hogy nem szabad engedni a félelemnek. Úgy véli, hogy a migrációt övező aggodalmak hamis narratívák. Sőt hazugságoknak nevezete őket, amiket szerinte direkt a csomag ellen terjesztettek. Guterres szerint a paktum a szenvedés és a káosz megelőzését szolgáló útiterv.

Az ellenzők azzal érvelnek, hogy a szerződés sérti a nemzeti szuverenitást, pozitív jelenségként tünteti fel a migrációt, valamint nem tesz megfelelő különbséget menedékkérők és gazdasági bevándorlók között.

A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

Az ENSZ globális migrációs megállapodását, amely jogilag nem kötelező érvényű, december 19-én bocsájtják szavazásra a világszervezet közgyűlése előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére