Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életbe lép a "kézigránát-amnesztia" Svédországban

Forisek Ádám

2018.10.17. 12:00

Add át a kézigránátjaidat, és nem büntetünk meg - üzeni a svéd rendõrség a migránsoknak.

Rövid ideig kegyelemben részesül mindenki, aki önként és dalolva adja át a rendőrségnek kézigránátjait és robbanószerkezeteit – írja a svéd sajtó. Aki ezt megteszi, az nem részesül semmilyen büntetésben, azt ígérik a hatóságok, hogy még csak kérdezősködni se fognak. Egészen pontosan 2019. január 11-ig fog tartani a kezdeményezés, amely ettől a héttől veszi kezdetét.

A kézigránát-amnesztiáról már tavaly is írtunk a 888-on. A svéd kormány azért hirdette meg az "akciót", mert egyszerűen annyira elharapózott a robbanószerkezetekkel és kézigránátokkal elkövetett bűncselekmények száma, hogy az államnak már muszáj volt lépnie. Érdekes tény – ugyanakkor nem meglepő –, hogy a kézigránátos bűnesetek 2015-től kezdtek megszaporodni, amikor is a migrációs válság a tetőfokára hágott.

A rendőrség közleménye szerint aki önként felveszi a kapcsolatot a hatóságokkal, az ellen nem fognak vádat emelni, illetve még névtelenségét is megőrizheti. A közleményben ugyanakkor arra kérnek mindenkit, ne menjenek be személyesen a rendőrségre. Biztonsági okokból ragaszkodnak ahhoz, hogy a rendőrök gondoskodjanak a robbanószerkezetekről.

Véleményük szerint ettől majd enyhébbek lesznek a bandaháborúk Svédországban, és biztonságosabbak lesznek az utcák. Eddig leginkább az olyan nagyvárosokban fordultak elő a migránsok között bandaháborúk, mint Malmö és Stockholm. Tavaly 43 olyan erőszakos bűncselekményt regisztráltak, amelyben kézigránátot használtak, és volt olyan eset, ahol a rendőrségre támadtak rá gránátokkal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére