Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Élesen kritizálta Líbia a brüsszeli bevándorláspolitikát

Sümeghi Lóránt

2019.09.04. 09:38

Ahmed Maitík, az ENSZ támogatását élvező líbiai egységkormány miniszterelnök-helyettese élesen bírálta a nemzetközi közösség, különösen az Európai Unió migrációs politikáját.

Maitík a Die Presse című osztrák lap szerdai számában megjelenő interjújában, amelyből előzetesen részleteket közöltek kedden hírügynökségek, arról beszélt, hogy a nemzetközi közösségnek és az EU-nak is inkább tárgyalóasztalhoz kellene ülnie a tripoli székhelyű vezetéssel, hogy megoldást találjanak a nemzetközi problémát jelentő migrációra, nem pedig bírálni az egyébként fegyveres konfliktusban álló líbiai kormányt a menekültetekkel való bánásmódja miatt.

Brüsszel majdnem százszor annyit költ Soros szervezeteire, mint a határvédelmünkre

Egy héttel ezelőtt számolt be arról Hollik István kormányszóvivő, dacára annak, hogy a magyar kormány 2015 óta több mint 500 milliárd forintot költött határvédelemre, az Európai Bizottság ennek alig több mint az egy százalékát, azaz 6,6 milliárd forintot (20 millió eurót) hajlandó támogatás gyanánt folyósítani.

Maitík hangsúlyozta, hogy a migránsok számára egyébként sem Líbia a végcél, hanem Európa. Líbiát ezért nem is lehet felelőssé tenni a migrációs válságért. „Ez egy tranzitország. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megoldást találjunk. Nem akarjuk, hogy humanitárius tragédiák történjenek a Földközi-tengeren. Vannak olyan 40 ezres városaink, melyekben 50 ezer migráns él. Háborús időkben egy városnak nem könnyű ennyi jövevényt befogadni” – mondta Maitík.

„Az EU-val volt egy határvédelmi programunk. Mióta kormányra kerültünk, azt halljuk az uniótól, hogy a program működni fog. Eddig azonban csak ígéreteket hallottunk, de nem láttunk semmit. Líbia déli határának ellenőrzéséről van szó. Ugyanis ott kezdődnek a problémák. Az európaiak azonban láthatólag csak azért aggódnak, hogy miként felügyeljük a partvidékünket” – sérelmezte a kormányfőhelyettes. A politikus egyben visszautasította a líbiai vezetést a migránsokkal való bánásmód miatt ért bírálatokat. Kijelentette: törvényszegők kerülnek a hírhedt internáló központokba.

Háborúban állunk, a fővárost támadják. Ilyen körülmények között nehéz a migrációs kérdéssel foglalkozni. Természetesen az elénk tárt sok jelentés és történés miatt nem vagyunk boldogok. Ugyanakkor minden tőlünk telhetőt megteszünk. De azt ne várják tőlünk, hogy a kormány majd félreteszi azt a sok problémát, amellyel a líbiaiak küszködnek, hogy kizárólag a migránsok gondjaival foglalkozzon

– figyelmeztetett Maitík.

A líbiai politikus visszautasította azt az elképzelést, hogy országa területén menekültügyi központokat hozzanak létre. „Miért Líbiában? Miért nem igyekeznek a problémát még azelőtt kezelni, hogy Líbia érintett lenne? Miért nem foglalkoznak a származási országokkal, ott segítve az embereken, még mielőtt Líbiába jönnének?” – vetette fel Maitík.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Varga Judit felvilágosította a károgókat

Varga Judit felvilágosította a károgókat

Az igazságügyi miniszter a brüsszeli EUobserver oldalán reflektált az elmúlt hónapok eseményeire.

Lehet menni nyaralni a horvát tengerpartra

Lehet menni nyaralni a horvát tengerpartra

Horvátország teljesen megnyitja határait bizonyos országok állampolgárai előtt.

Babisnak sem tetszik a helyreállítási alap

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem ért egyet azzal a kulccsal, amely alapján az Európai Bizottság elosztaná a koronavírus-járvány által sújtott gazdaságok támogatására szánt uniós helyreállítási alapot.

A baloldali Jobbik a válságban is csak a gyalázkodásra koncentrált

A baloldali Jobbik a válságban is csak a gyalázkodásra koncentrált

Ahogy annak idején, a migrációs válság kellős közepén sem lehetett a Jobbikra számítani, most a koronavírus-járvány alatt is megmutatták, hogy mire számíthatnak a magyarok egy baloldali párttól.

Sárdobálók ellen kapott maszkot Orbán Vikor

Sárdobálók ellen kapott maszkot Orbán Vikor

Hímzett szájmaszkokat ajándékozott a miniszterelnöknek egy fóti választópolgár, aki az ajándékhoz mellékelt levelében azt írja: „nem annyira a vírus-, inkább a sárdobálók elleni küzdelemhez készítette a védőfelszerelést.

Karácsonyék átgondolatlan szabályozása biciklisek életét veszélyezteti

Karácsonyék átgondolatlan szabályozása biciklisek életét veszélyezteti

Szögezzük le, én türelmes ember vagyok, de amit a főpolgármester művel, az tényleg kiakasztó. És nem csak forgalomszervezési, de balesetmegelőzési szempontból is.

Kóser élelmiszer-szállítmányt juttatott el a magyar kormány a belgrádi zsidó közösségnek

 Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Jehoshua Kaminetzky, a szerbiai Chábád közösségének rabbija, Oberlander Báruch, a Budapesti Ortodox Rabbinatus elnöke, és Szabó György, a MAZSÖK kuratóriumi elnöke Magyarország segítségéért, melynek keretében kóser élelmiszer-szállítmány jutott el a belgrádi zsidó közösséghez, a koronavírus-járvány ellátási nehézségei közepette.

Tízezrek eshettek át tudtukon kívül a vírusfertőzésen

Tízezrek eshettek át tudtukon kívül a vírusfertőzésen

Él ebben az országban több tízezer olyan ember, aki átesett a fertőzésen, de nem ismerte fel, nem volt ismert beteg a közelében, nem fordult orvoshoz, és ők szerencsére tökéletesen meggyógyultak a betegségből, közölte Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére