Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elemzők szerint Putyin a következő hónapokban annektálhatja Dél- és Kelet-Ukrajna megszállt részeit

888.hu

2022.05.14. 09:07

Katherine Lawlor és Mason Clark, a Háborús Tanulmányok Intézetének elemzői szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök a következő hónapokban valószínűleg Oroszországhoz csatolja Dél- és Kelet-Ukrajna megszállt részeit – írja a The Guardian .

Katherine Lawlor és Mason Clark, a Háborús Tanulmányok Intézetének elemzői szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök „a következő hónapokban” valószínűleg Oroszországhoz csatolja Dél- és Kelet-Ukrajna megszállt részeit – írja a The Guardian .

 

A szakértők szerint az annektálás után Putyin egyértelművé teheti, hogy az orosz doktrína, amely lehetővé teszi az atomfegyverek használatát orosz terület védelmére, az újonnan annektált területekre is vonatkozik.

 

A két elemző szerint két lehetőség van: Putyin vagy kikényszeríti Ukrajna nagyobb megszállását, ebben az esetben az orosz hadsereg megbukik, vagy a Kreml vezetője megérti hadseregének gyengeségeit, és megelégszik azzal, hogy annektálja a már megszállt területeket.

Véleményük szerint, amennyiben Putyin megérti katonai gyengeségét, valószínűleg felgyorsítja az annektálást és gyorsan bevezeti a nukleáris elrettentést, hogy megkísérelje fenntartani az ellenőrzést az Oroszország által jelenleg elfoglalt ukrán terület felett. Amennyiben viszont úgy véli, hogy az orosz erők további előrelépésre képesek, valószínűleg elhalasztja az annektálást abban a reményben, hogy több területet foglalhat el. Véleményük szeirnt ez utóbbi esetben a katonák gyenge vezetése és az ukránok ellentámadásai az összeomlás állapotába vezethetik az orosz hadsereget.

A Háborús Tanulmányok Intézetének elemzői szerint Putyin megpróbálhatja az orosz támadásokat is visszafogni, miközben további erőket mozgósít. Ebben az esetben sokkal tovább halaszthatja az annektálás bejelentését, megvárva, amíg az erősítés eléri, hogy több területet szerezzen meg. Ezért Ukrajnának és szövetségeseinek szűk időkeretük van egy ukrán ellentámadás támogatására a megszállt ukrán területen, mielőtt a Kreml annektálja azt – írja Lawlor és Clark.

Mint írták, Ukrajnának és a Nyugatnak is koherens tervet kell kidolgoznia az annektálásra és egy esetleges nukleáris támadás veszélyére való reagálásra. Hozzátették: Délkelet-Ukrajna hosszú távú orosz megszállásának politikai és etikai következményei pusztítóak lennének az ukrán állam hosszú távú életképességére nézve.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére