Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eldobod az agyad: szerintetek miért tüntették ki Merkelt?

888.hu

2018.05.13. 11:48

A ferences szerzetesrend Béke lámpását vehette át Assisiben Angela Merkel. A német kancellárt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erõfeszítéseiért tüntették ki a díjjal.
ASSISI, 11:48

A ferences szerzetesrend Béke lámpását vehette át Assisiben Angela Merkel. A német kancellárt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a díjjal.

Ezt a díjat olyanok kapják, akik elkötelezik magukat a népek közötti békés együttélés elősegítésére. Enzo Fortunato, az Európa védőszentjéről, Assisi Szent Ferencről elnevezett bazilika sajtóosztályának vezetője szerint Merkelt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a Béke lámpása-díjjal.

A békéhez és kiengesztelődéshez vezető út többnyire csak nagy erőfeszítéssel és kitartással járható. Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy jól meg van világítva előttünk. Ha így volna, az emberek talán nem tévednének folyton-folyvást le róla"

— mondta Merkel, miután átvette a díjat.

A díjátadáson többek közt a díj előző, 2016-os kitüntetettje, a Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos kolumbiai elnök, valamint az ügyvezető olasz miniszterelnök, Paolo Gentiloni és az Európai Bizottság volt elnöke, Romano Prodi is jelen volt.

Mindeközben Merkel egyik kedvence egy embert megölt, négyet megsebesített Párizs központjában, az Opera és a Bastille közelében. A férfi azt kiabálta "Allah Akbar". Vasárnap kiderült, hogy a huszonegy éves férfi Oroszországban, Csecsenföldön született.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére