Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elárulta magát a Néppárt: Soros miatt vegzálják a Fideszt

Forisek Ádám

2019.03.05. 18:45

Soros György a fõ mozgatórugója a Európai Néppárt támadásának, amelyet a Fidesz-KDNP ellen intézett.

Mint ahogy arról hétfőn beszámoltunk, elkezdtek gyülekezni a "hasznos idióták", az Európai Néppárt (EPP) tizenhárom tagpártja kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását. Az EPP alapokmányának értelmében legalább öt országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását.

Az egész Fidesz-ellenes hercehurcával kapcsolatban most megszólalt Manfred Weber, az EPP európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje is.

A Bild című német lapnak adott interjújában Weber három feltételt szabott, amely biztosítaná a Fidesz bennmaradását az Európai Néppártban: az első feltétel az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke "azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát". A második feltétel az, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.

A harmadik feltétellel azonban Weber színt vallott, és egyúttal bizonyossá vált, hogy az Európai Néppárt elárulta magát. Ez a harmadik feltétel ugyanis nem más, mint hogy biztosítani kell Soros egyetemének megmaradását Budapesten.

Persze a "megmaradása" szó elég alaptalan, hiszen az egyetem mind a mai napig működik. Mindössze annyi történt, hogy a magyar törvényeknek megfelelően nem adhat ki amerikai diplomát, hiszen rendes kampusza az Egyesült Államokban nincs – ellentétben mondjuk a McDaniel College intézményével, amely mind a mai napig gond nélkül, a törvények betartásával tud működni.

Noha Weber igyekezett bekeményíteni, egy dolgot nem szabad elfelejtenie: a Fidesz-KDNP viszonylag sok képviselőt delegál a frakcióba, a legnagyobb frakció jelöltje pedig elnyeri az Európai Bizottság elnöki posztját. Erre jelenleg pont Manfred Webernek, az Európai Néppárt jelöltjének van a legnagyobb esélye, viszont könnyen előfordulhat, hogy ez a Fidesz-KDNP nélkül nem fog menni neki.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Fegyverekkel támadtak egymásra migránscsoportok a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére