Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

El kellett rejtenie zsidó identitását abban a házban, ahol korábban a nácik elõl rejtõzködtek

888.hu

2018.04.16. 08:38

Az Anne Frank Ház múzeum egyik alkalmazottja a zsidó identitását kifejezõ kipát szeretett volna viselni a munkája során. A munkahelye azonban ezt nem engedte meg. Az eset tökéletesen mutatja, hogy Nyugat-Európában a politikai korrektség hogyan gyûri le azokat, akik nyíltan szeretnék vállalni az identitásukat.
AMSZTERDAM, 08:38

Az Anne Frank Ház múzeum egyik alkalmazottja a zsidó identitását kifejező kipát szeretett volna viselni a munkája során. A munkahelye azonban ezt nem engedte meg. Az eset tökéletesen mutatja, hogy Nyugat-Európában a politikai korrektség hogyan gyűri le azokat, akik nyíltan szeretnék vállalni az identitásukat.

A 25 éves Barry Vingerling első munkanapján kipát viselve érkezett meg az Anne Frank Házba, ahol a világhírű naplót megíró zsidó lány és családja rejtőzködött a nácik elől a második világháború idején – írja a Breitbart.

Vingerling az állásinterjú során egyébként nem viselte a fejfedőt, ám munkaadóinak jelezte, hogy fontosnak tartja a kipa viselését munkája során. A múzeum vezetése tudatta vele, hogy nem viselheti a kipát munkája közben, azonban egy különleges kérvényt benyújthat a vezetőséghez és annak elbírálásától függ, hogy a jövőben hordhatja-e.

Az első hónapban annyit engedélyeztek neki, hogy egy baseballsapkát viseljen, ami alatt hordhatta a kipát, amíg kérvényének elbírálására várt.

"Hónapokig szenvedtem, mert ez egy fontos morális kérdés számomra" – mondta a férfi, aki hozzátette, hogy számára nagy jelentősége van annak, hogy kifejezze indentitását egy olyan múzeumban, amely a világhírű és hányatott sorsú zsidó lány emlékét ápolja.

Végül kiderült, hogy a múzeum szabályzata szerint az alkalmazottak nem mutathatják ki vallási hovatartozásukat, ha a nyilvánossággal érintkezve végzik a munkájukat.

Szinte sokkolt a döntés, nem ismertem ezt a szabályt. Egyáltalán nem gondoltam, hogy ebből probléma lehet. Anne Frank házában dolgozom, ahol el kellett rejtenie az identitását. Ugyanebben a házban nekem is el kell rejtenem?"

– kérdezte Vingerling.

Az esetről a múzeumot irányító alapítvány vezetője azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy "a vallási szimbólumok ellenkeznek a függetlenségünkkel".

Vingerling 6 hónapig járt baseballsapkában, mire az alapítvány vezetése döntést hozott és végül engedélyezte a kipa viselését. Hogy miért tartott 6 hónapig a döntés, az rejtély.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére