Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ehhez pofa kell: végrehajtókat küldtek Belgiumra az ISIS-családok ügyvédei

Horváth Tamás

2020.02.05. 20:40

Félmillió eurót követel a belga külügyminisztériumtól két brüsszeli ügyvéd, akik az Iszlám Állam terrorszervezetnél szolgált belga nők és gyermekeik Európába telepítésének ügyét képviselik. A belga kormány decemberben gyermekenként nettó 20 ezer eurós segélyt szavazott meg tíz ISIS-családnak az áttelepítés költségeire, de a fizetési határidő lejártával az ügyvédek végrehajtást indítottak az állam ellen.

Két brüsszeli ügyvéd, Abderrahim Lhali és Mohamed Özdemir végrehajtást kezdeményezett a belga külügyminisztériummal szemben, miután a kormány által december 11-én megszavazott, gyermekenként 5000 eurós napidíj felhalmozott összege február elejére elérte az 500 ezer eurót. A tíz belga muszlim anya, akik korábban az Iszlám Állam (ISIS) szélsőséges iszlamista szervezetnél szolgáltak, jelenleg a szíriai al-Hol menekülttáborban, illetve a kurdok által ellenőrzött al-Haszakah börtönben tartózkodnak az áttelepítendő gyermekekkel együtt. A tízből legalább négy nő, Nadia Baghouri, Jessie van Eetvelde, Sabah Hammani és Adel Mezroui részt vett az ISIS terrorcselekményeiben – számolt be több belga napilap szerdán.

Mivel a kormány nem fellebbezett a brüsszeli bíróság döntése ellen, és több mint hat hete nem utalta át a gyermekek ellátására és az áttelepítés költségeire szánt összeget, az ügyvédek akcióba léptek: kamatokkal együtt 503 ezer euró értékben végrehajtást kezdeményeztek a belga közvagyonra. A két ügyvéd szerint a belga kormány úgy csinál, mintha fontos lenne számára az állampolgárai hazatelepítése, valójában azonban nem tesz semmit értük.

Az adófizetők kárára menő késedelmes kifizetés ellen tiltakozott a bevándorlásellenes Flamand Érdek (Vlams Belang) párt képviselője, Barbara Pas múlt csütörtökön a belga parlament alsóházában. „Ezeknek a gyerekeknek most már 20 000 euró van a számláján, amennyit sok szorgalmas és takarékos flamand sohasem fog tudni megadni a gyermekeinek” – fogalmazott Barbara Pas. A képviselőnő szerint a belga kormány ezzel azt üzeni, hogy „a nemzetközi terrorista karrier a legjobb garancia egy vastag tollal kitöltött csekkre, ami végül a gyermekeink bankszámláján landol”.

(V4NA)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére