Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egységes francia jobboldali koalíció alakulhat

888.hu

2022.04.29. 12:30

„A hazafias jobboldal koalíciója elengedhetetlen, ha a francia népnek meg akarjuk adni a megérdemelt képviseletet, és az Emmanuel Macronnal szembeni valódi ellenzéket.” – fogalmazott Nicolas Bay, a Reconquest alelnöke Breitbart Londonnak nyilatkozva.

 

Nicolas Bay, Eric Zemmour pártjának alelnöke elengedhetetlennek nevezte a francia parlamenti választásokon induló jobboldali pártszövetség megalakulását annak érdekében, hogy valódi ellenzékük legyen Emmanuel Macron elnökkel szemben.

A szövetség a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás, a gaullista Nicolas Dupont-Aignan mozgalma, valamint a jobbközép Les Republicains tagjai között alakulna meg.

 

A hazafias jobboldal koalíciója elengedhetetlen, ha a francia népnek meg akarjuk adni a megérdemelt képviseletet, és az Emmanuel Macronnal szembeni valódi ellenzéket. Ez nem jelenti azt, hogy egyetlen párttá kell egyesülnünk: mindannyian megtartjuk a sajátosságainkat.”

 

– fogalmazott Bay a Breitbart Londonnak nyilatkozva.

 

 

Egy friss felmérés szerint az RN szavazóinak 74%-a és a Reconquest szavazóinak 94%-a támogatná az egységes blokkot.

 

Ha megosztottak vagyunk, akkor csak egy maroknyi képviselőt választanak be a Nemzetgyűlésbe. A baloldali pártoknak és a macronista centrumnak sikerül összefognia: nekünk miért ne sikerülne?”

 

– mondta az alelnök.

Bár a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás (RN) választóinak többsége támogatja a jobboldali koalíció javaslatát,

a párt tagjai eddig elutasítóan nyilatkoztak a konzervatív és a populista pártok szövetségéről.

 

Louis Aliot, Perpignan RN polgármestere kijelentette, hogy Eric Zemmournak „alázatosabbnak” kellene lennie, miután a szavazatok mindössze hét százalékát szerezte meg az elnökválasztás első fordulójában.

Az Ipsos közvélemény-kutatása szerint a mérsékelt konzervatívok meggyőzésével is gondban lehetnek az egységes jobboldali koalíciót akarók, mivel a jobbközép Les Republicains (LR) támogatóinak 37 százaléka azt mondta, hogy inkább Macronnal kötne szövetséget a párt, míg csak 23 százalékuk szeretne szövetséget az RN-nel és a Reconquesttel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére