Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több támadás éri a keresztény szimbólumokat Görögországban

Tóth Dalma

2018.12.22. 17:10

Évrõl évre egyre több támadás ér templomokat, kápolnákat, vallásos mûemlékeket, zsinagógákat és temetõket. Az incidensek összefüggésben vannak a migrációs hullámmal.

Az Eleftheros Typos görög lap szerint 159 százalékkal emelkedett a vallásos építmények ellen elkövetett bűncselekmények száma, az első számú célpont pedig az ortodox egyház. Ilyen bűncselekménynek számít például az épületek megrongálása, kirablása vagy felgyújtása.

Tavaly 556 ilyen esetre került sor, ezek közül pedig 536 keresztény szimbólumok ellen irányult. Ezen belül pedig 525 bűncselekményt követtek el az ortodox egyházzal szemben, azaz az esetek 94 százaléka ellenük irányult.

A bizonyítékok azt mutatják, hogy hazánkban a támadások első számú célpontja az ortodox egyház. Ezt a tényt nem hagyhatjuk figyelmen kívül"

– mondta Giorgos Kalantzis vallásos ügyekért felelős államtitkár.

Görögországba rengeteg migráns érkezett az elmúlt években, többségük muszlim. Az illegális bevándorlók közül sokan az Iszlám Állam katonájaként szolgáltak korábban, ők pedig végképp teljes intoleranciát mutatnak az olyan vallásos szimbólumok, épületek iránt, amik más vallást jelképeznek. 

A baloldali görög kormány pedig képtelen leszámolni a migránsválsággal és az anarchistákkal, akik szintén előszeretettel támadják az ortodox templomokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére