Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több külföldi érkezik Szerbiába, hogy beoltassa magát

888.hu, MTI

2021.03.26. 11:48

Egyre több külföldi utazik Szerbiába, hogy ingyenesen jusson hozzá valamelyik koronavírus elleni vakcinához, a kormány erre a célra létrehozott internetes oldalán is lehet regisztrálni a védőoltásra, mindössze az útlevélszámra van szükség.

 

Szerbiában január elejétől lehet regisztrálni a védőoltásra. Az online jelentkezés mindössze néhány percet vesz igénybe, és a regisztráló azt is kiválaszthatja, hogy a Szerbiában engedélyezett védőoltások közül melyiket kívánja megkapni.

A nyugat-balkáni országban eddig az orosz Szputnyik V vakcina, valamint a kínai Sinopharm, a német–amerikai Pfizer/BioNTech, valamint a brit–svéd AstraZeneca védőoltása érhető el, de az amerikai Modernát is be lehet jelölni, az azonban még nem hozzáférhető Szerbiában.
A hétmilliós Szerbiában eddig több mint kétmillióan kapták meg valamely védőoltás legalább egy adagját.

A hivatalos információk szerint előbb azokat a szerb állampolgárok oltják be, akik regisztráltak, és valamilyen súlyos betegségben szenvednek, majd az egészséges szerb állampolgárokat, végül a külföldieket. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy amikor nem érkezik elegendő védőoltás valamely gyártótól, akkor előrébb kerülnek azok, akik más gyártók oltóanyagát jelölték be, vagy regisztráció nélkül is felvennék valamely vakcinát. Így az utóbbi hetekben többször is előfordult, hogy regisztráció nélkül kapták meg a Sinopharm vagy az AstraZeneca védőoltását azok, akik megjelentek a kijelölt oltópontokon.

Sajtóbeszámolók szerint így már több ezer külföldit oltottak be Szerbiában.

A legtöbben a környező országokból, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Észak-Macedóniából és Albániából érkeztek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére