Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több keresztényt terrorizálnak a hinduk

Sümeghi Lóránt

2017.01.11. 13:58

Egyre gyakoribbak a keresztényekkel szembeni túlkapások Ázsiában az Open Doors (Nyitott Ajtók) nevû protestáns szervezet szerdán közzétett jelentése szerint.
PÁRIZS, 13:58

Egyre gyakoribbak a keresztényekkel szembeni túlkapások Ázsiában az Open Doors (Nyitott Ajtók) nevű protestáns szervezet szerdán közzétett jelentése szerint.

A holland alapítású evangélikus csoport 1997 óta minden évben közzéteszi az úgynevezett keresztényüldözési indexét, amely országonként vizsgálja Krisztus követőinek helyzetét.

A keresztényeket évről évre ádázabbul üldözik"

– írta a helyszínen gyűjtött adatokra alapuló jelentés.

Az idei keresztényüldözési index első helyén az immár 16 éve listavezető Észak-Korea áll, ezt követi Szomália, Afganisztán, Pakisztán és Szudán.

Ebben az évben az ázsiai helyzet adja a legtöbb okot az aggodalomra"

– mondta Michel Varton, a szervezet franciaországi igazgatója, aki a hindu nacionalizmus visszatérését tette felelőssé a keresztények elleni egyre gyakoribb támadásokért.

Szembeszökő a változás a lista 15. helyén álló Indiában, ahol soha nem volt még ilyen rossz a keresztények helyzete. Az ázsiai országban élő 64 millió keresztény közül 39 millió "súlyos" üldözés célpontja – állapította meg az evangélikus szervezet.

A beszámoló egyúttal nem mulasztja el hangsúlyozni egy fontos mutató javulását az elmúlt évekhez képest. Míg 2015-ben 7100 keresztény vesztette életét hite miatt szerte a világon, 2016-ban mindössze 1173 volt ezt a szám. Többségüket (695 embert) Nigériában gyilkolták meg. Összehasonlításképpen: 2014-ben összesen 4344-en, 2013-ban 2123-an, 2012-ben pedig 1201-en haltak mártírhalált.

Az Open Doors szerint a csökkenő tendencia annak tudható be, hogy a 2015-ös adatokat meghatározó erőszakos konfliktusok intenzitása csökkent. Ennek oka lehet az, hogy a szélsőséges csoportok visszaszorultak, de az is, hogy az uralmuk alatt álló keresztényeket már kiirtották vagy elüldözték.

A szervezet először próbálta meg felbecsülni azoknak a keresztényeknek a számát, akik az 50 legproblémásabb országban élnek, és vallásuk miatt valamilyen formában hátrányos megkülönböztetésben részesülnek. Eszerint összesen 215 millió keresztény – a fenti országok lakosságának harmada – szenved "erős vagy szélsőséges" üldöztetéstől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére