Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több harmadik világbeli migráns érkezik az Egyesült Királyságba

Horváth Tamás

2019.02.28. 21:00

Mindeközben tízévi mélypontra csökkent az Európai Unió tagállamaiból a szigetországba irányuló nettó bevándorlás.

A brit kormány hiába ígért fűt-fát azzal kapcsolatban, hogy csökkentik a harmadik világ országaiból érkező migránsok számát, a brit statisztikai hivatal (ONS) legfrissebb adatai szerint a 2017 és 2018 szeptembere között eltelt egy évben 340 ezer EU-n kívüli bevándorló lépte át az Egyesült Királyság határait, s mivel csak 71 ezren távoztak, a nettó bevándorlás 261 ezer volt.

Ezzel ráadásul tizenöt éves rekord dőlt meg, az EU-n kívüli országokból irányuló nettó bevándorlás 2004 óta nem volt ilyen magas.

A migrációt ellenző britek már csak azért is lehetnek elégedetlenek a saját kormányukkal, mert míg az Európai Unió államaiból érkező munkavállalók az EU egyik alappillérének számító szabad munkaerő-áramlás jegyében telepednek le és dolgoznak az Egyesült Királyság területén, addig az EU-n kívülről érkezők elbírálása többnyire tagállami hatáskör, így főleg a brit kormányon múlik, hogy mennyi harmadik világbeli migránst engednek be az országba.

Tízévi mélyponton a nettó EU-bevándorlás

Miközben a harmadik világból egyre több migráns érkezik az Egyesült Királyságba, addig az EU-s állampolgárok nagy-britanniai nettó bevándorlása a 2017 és 2018 szeptembere között eltelt egy évben tízévi mélypontra süllyedt.

Az ONS adatai szerint az említett időszakban nettó 57 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal az Egyesült Királyságba érkező külföldi EU-állampolgárok száma, ilyen alacsony éves szintű nettó EU-bevándorlást 2009-ben mértek utoljára.

A brit statisztikai hivatal ismertetése szerint a 2017 és 2018 szeptembere közötti időszakban 202 ezren érkeztek letelepedési céllal más EU-országokból, és 145 ezer EU-állampolgár távozott végleg Nagy-Britanniából.

Az ONS által EU8-csoportként jelölt országok, vagyis az Európai Unióba 2004-ben felvett nyolc közép- és kelet-európai tagállam, köztük Magyarország nagy-britanniai bevándorlási mérlege a teljes EU-adatsoron belül negatív: ezekből az országokból 38 ezren érkeztek, viszont 53 ezren távoztak az Egyesült Királyságból, vagyis az EU8-ak nettó bevándorlási egyenlege mínusz 15 ezer volt a szeptemberrel zárult egy évben, s ezzel az unión belül az EU8-csoport az egyetlen, amelynek nettó nagy-britanniai bevándorlási egyenlege negatív.

A régebbi EU-tagállamokból 34 ezerrel, az ONS által a keleti EU-országcsoporton belül külön nyilvántartott Romániából és Bulgáriából pedig 38 ezerrel többen érkeztek tartós letelepedés céljával Nagy-Britanniába, mint ahányan ezeknek az országoknak az állampolgárai közül távoztak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Videón Horthy Miklós vadászata

Videón Horthy Miklós vadászata

Magyarországon eddig ismeretlen hangosfilmek kerültek elő.

Horvátország új intézkedéseket vezet be a fertőzöttek számának meredek növekedése után

Rekordszámú, 116 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek pénteken Horvátországban, így Vili Beros egészségügy-miniszter közölte, hogy új intézkedéseket hoznak a gyülekezések felülvizsgálatára, szigorítják a horvát határok átlépését a szomszédos országokból érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.

Az emberek munkája nélkül nem lehet sikeres a magyar gazdaság

A magyar gazdaság a magyar emberek és a vállalatok munkája által válhat sikeressé, ehhez a kormány a munkahelyek megőrzéséhez nyújtott támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Veszprém megyei Halimbán.

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

A román elnök a genderlobbi szolgálatába szegődött

Klaus Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon az oktatási törvény módosításáról szóló indítványt, amely megtiltja a genderelmélet oktatását Romániában.

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

Mecsetté alakítja a Hagia Sophiát Erdogan, az orosz ortodox egyház tiltakozik

A török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására vonatkozóan. Az orosz ortodox egyház sajnákozását fejezte ki.

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

Vajon boldog lenne-e bármelyik újpesti polgár, ha megtudná, hogy az általa megválasztott országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László nem szavazott meg a városrész számára 1,1 milliárd forintot?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére