Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több az írni-olvasni nem tudó migráns Németországban

Tóth Dalma

2019.09.19. 11:40

Minden harmadik migráns analfabétaként kezdi el az integrációs kurzust – közölte egy szakértő, aki a német bevándorlási hivatal (BAMF) integrációs kurzusokról készült évközi jelentését összegezte.

Két évvel ezelőtt sokkal képzettebb migránsok vettek részt az integrációs kurzuson. A német nyelvtudásuk is sokkal jobb volt. Míg 2017 augusztusában 23 százalékuknak sikerült elérni a B1-es szintet, addig két évvel később, vagyis idén már csak 14 százalékuk teljesítette ezt. A B1-es nyelvtudás egy alapfokú nyelvvizsgának felel meg. Ezen a szinten a nyelvhasználó képes egyszerű, összefüggő szöveget alkotni és megérteni általános témakörökben (munka, iskola, szabadidős tevékenység, utazás).

Az integrációs kurzuson résztvevők többségét az afgánok teszik ki. 34 százalékuk egyáltalán nem járt iskolába, 27 százalékuk pedig csak általános iskolát végzett. A helyzet az eritreai és a szomáliai migránsoknál sem jobb. 23 százalékuk nem tud írni és olvasni, 41 százalékuk pedig csak általános iskolába járt. Ami az iraki migránsokat illeti, ötből egy nem járt soha iskolába, 34 százalékuk viszont részesült általános iskolai oktatásban.

A tanulmány szerzői azt is megállapították, hogy nagy különbség tapasztalható iskolázottság tekintetében a férfi és női migránsok között. Általánosságban elmondható, hogy a nők iskolázatlanabbak a férfiaknál – közölte Anna Tissot kutatási asszisztens. Ezért a különböző kurzusokkal igyekeznek jobban megcélozni a nőket, hiszen ők nevelik a gyerekeket a családban, ezért sok múlik rajtuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére