Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több a szexuális zaklatás a párizsi tömegközlekedési eszközökön

888.hu

2019.03.13. 18:58

A párizsi rendõrség adatai szerint 2018-ban 30 százalékkal nõtt a szexuális indíttatású támadások száma a francia fõváros tömegközlekedési eszközein.

Az adatok egy hivatalos, nyilvános jelentésből származnak. A dokumentum szerint 1159 támadás történt a városi buszokon, metrókon, a RER kötött pályás szerelvényein és a vonatokon 2018-ban Párizsban és a fővárost magába foglaló 
Île-de-France régióban – írja a France 3 regionális lap. Ez 30 százalékos emelkedés a 2017-es adatokhoz képest.

A hatóságok az emelkedést azzal magyarázzák, hogy a #metoo-mozgalomnak köszönhetően mind több nő tesz bejelentést az őt ért erőszakról. Természetesen az egyre növekvő számú bevándorlóról nem tesz említést a jelentés. Tény például, hogy a közelmúltban Párizsba és környékére költözött számos migránsokat befogadó létesítmény. Többek közt az észak-franciaországi Calais-nál található "dzsungelből" is vittek migránsokat a francia fővárosba.

A támadások valós száma a jelentésben foglaltnál sokkal magasabb lehet. Laurent Nunez, a belügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy a hatóságok szerint az áldozatul esett nők mindössze 10 százaléka tesz bejelentést szexuális támadás után.

Az esetek számának emelkedése azért is aggasztó, mert a párizsi tömegközlekedésért felelős egyik cég, a RATP biztonsági személyzet alkalmazásával próbálja meg csökkenteni az ilyen esetek számát. 2016 óta 785 olyan személyt vettek fel a céghez, akik kifejezetten az utasok biztonságáért, kényelméért felelősek, ám még így sem tudták megakadályozni, hogy jelentősen emelkedjen a szexuális indíttatású támadások száma.

Romló közbiztonság

A Párizs belvárosában hármasával, négyesével járőröző, automata fegyverekkel felszerelt katonai egységeket az utóbbi években megszokhatták a franciák. Mint ahogy azt is, hogy a francia főváros minden jelentősebb látványosságába csak fémdetektoron keresztül lehet bejutni, még a plázák bejáratánál is megmotozzák a járókelőket a biztonsági őrök, akiknél hordozható fémdetektor is van. Ezek a fokozott biztonsági intézkedések a Charlie Hebdo és a Bataclan elleni terrortámadásokat követően léptek életbe. Ám a metrómegállók környékén is jelentősen romlott a helyzet.

2016-ban írtunk arról, amikor a Sztálingrád metróállomás környékén migránsok egy csoportja balhézott össze szélsőségesekkel, szabályos csatatérré alakítva az utcát. Az összecsapást a rendőrség könnygázgránátjai szakították félbe.

2018-ra rosszabbodott a helyzet: a metróvezetők egy levélben tiltakoztak a párizsi főpolgármesternél az áldatlan állapotok miatt. Azt írták, hogy bizonyos állomásokon annyira rossz a helyzet, hogy ha a hatóságok nem tesznek semmit, akkor ezeken inkább meg sem állnak.

Nemcsak Párizsban látható a negatív tendencia. Egy 2017-es országos kutatás szerint a franciaországi nagyvárosok metróvonalain összesen 220 ezer szexuális zaklatás történt két év leforgása alatt (2014, 2015). A kutatás kimutatta, hogy a párizsi metróvonalak a legzűrösebbek: itt hétszer nagyobb esély van arra, hogy egy nő szexuális zaklatás áldozatává váljon, mint bárhol máshol az országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére