Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre súlyosabb a migrációs válság az Egyesült Államok déli határán

888.hu, MTI

2021.04.09. 07:05

Húsz éve nem vettek őrizetbe annyi illegális bevándorlót az Egyesült Államok és Mexikó határán egy hónap alatt, mint márciusban, csaknem 71 százalékkal többet, mint februárban – közölte csütörtökön az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP).

 

A CBP szerint

soha nem érkezett annyi kísérő nélküli gyerek a határhoz, mint az elmúlt hónapban, szám szerint 18 890, ami kétszer annyi, mint februárban.

Az amerikai határőrök

a múlt hónapban 172 331 illegális bevándorlót tartóztattak fel a határon, ami 70,6 százalékkal több a februári 101 028-nál.

A hírügynökségi jelentés szerint a számok a migrációs válság súlyosbodását jelzik az Egyesült Államok déli határán, ami tavaly május óta nem enyhül, és tovább erősödött azóta, hogy Joe Biden amerikai elnököt januárban beiktatták tisztségébe. A válság fokozza a Biden-kormányzatra nehezedő nyomást, Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter csütörtökön a harmadik alkalommal látogat el a déli határhoz.

A határ mentén március során őrizetbe vett emberek 60 százalékát (103 900 fő) azonnal kiutasították a Donald Trump amerikai elnök kormányzata által hozott rendelkezést alkalmazva.

A Biden-kormányzatot bírálatok érték amiatt, hogy a határt átlépő gyerekek a törvény által engedélyezettnél több időt töltöttek a CBP által irányított központokban, amelyeket nem gyerekeknek terveztek.

A határhoz márciusban kísérő nélkül érkező 18 890 gyerek közül 8366-an Guatemalából, 5907-en Hondurasból, 1570-en Salvadorból, 2452-en Mexikóból érkeztek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére