Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre népszerûbb a "transzgender-injekció" Nagy-Britanniában

Bokor Gábor

2018.07.02. 16:20

Nagy-Britannia elesett: háromszáz transzgender diáknak engedélyezhetik azt, hogy olyan szerekkel tömjék magukat tele, melyek segítségével késleltethetik a pubertást.

Több olyan diákot is bemutattak a brit közszolgálati BBC  esti műsorában, a Victoria Derbyshire-ben, akik még nem tudják eldönteni, hogy férfiak vagy nők. A 11 éves Jessica arról számolt be, mennyire örül annak, hogy már szedheti azokat a speciális készítményeket, melyek segítségével később érheti őt el a serdülőkor, így van ideje eldönteni, mi is lesz. 

Mármint nem úgy eldönteni, hogy pék vagy sofőr lesz, hanem hogy fiú vagy lány.

Lánynak érzem magam, nem akarok szakállat növeszteni. Havonta kapok pubertásgátló injekciót. Bárki kérdezi, azt mondom, hogy transzgender vagyok"

– mondta.

A műsor bemutatta még Lilyt is, aki bár fiúnak született, lányként éli az életét, ehhez pedig a szülei mellett még az általános iskolája is örömmel asszisztál. Nagy-Britanniában csak a Tavistock and Portman NHS Trust nevű szervezet londoni és leedsi központjában lehet megkapni az injekciókat. Az adataik szerint az elmúlt egy évben 25 százalékkal több igénylés érkezett hozzájuk olyan páciensektől, akik még nem múltak el 18 évesek. 

A statisztikák szerint nagyjából háromszáz gyereket utalnak évente a klinikára, hogy megkapják a hormonblokkolót, melynek segítségével késleltethető az elsődleges nemi jellegek kialakulása, úgymint a testszőrzet vagy a mellek növekedése és a hang mélyülése.

A brit jogszabályok 2011 óta engedik, hogy igénybe vehessék a szert 16 évnél fiatalabbak. 

Jessica (aki Jamesként látta meg a napvilágot) szülei elmondták, megkönnyebbültek, mivel korábban sokat aggódtak a gyerekük miatt, aki folyamatosan azon őrlődött, hogy mikor kezd el szőrösödni az arca. 

A legfontosabb számomra a gyerekem boldogsága, nem erőltethetem rá, hogy megfeleljen a nemi követelményeknek"

– mondta a szülő.

A műsorban bemutatták a tízéves Lilyt is, aki most megy majd az általános iskola utolsó osztályába. Az anyja telesírta a műsort amiatt, hogy a gyerek mennyi sértő megjegyzést kapott már az osztálytársaitól, de megtanítják neki, hogy tudja kezelni a helyzetet. 

Mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy megvédjem a gyerekem. Beszéltem már a sértegető gyerek szüleivel is, akik remélem, segítenek majd elmagyarázni, mi is történik a lányommal és remélem majd megérti, hogy amit mondott, az nem helyes"

– fogalmazott a szülő. 

A Mermaids alapítvány jóvoltából a gyerekek még egy transzgyerekeknek készült táborban is részt vehettek, ahol megismerhették egymást, illetve a családjaikat. Körülbelül harminc 6 és 19 év közötti gyerek volt ott jelen. 

A transzneműekkel foglalkozó másik jótékonysági intézmény, a Stonewall kutatása szerint a nemváltó személyek több mint felét érte már valamilyen abúzus vagy sértegetés az élete során. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére