Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre nagyobb gondot jelentenek a drogcsempész migránsok

Zelenka Dóra

2019.07.26. 18:30

Olasz rendőrök hat migránst fogtak el menekülttáborból működő drogkereskedelem vádjával.

A nyomozás néhány héttel ezelőtt kezdődött, mikor számos szülő panaszt tett a rendőrségen. Az aggódó szülőknek ugyanis feltűnt, hogy a migránsok egy csoportja a helyi iskolák előtt kábítószerrel kereskedik.

A nyomozók hamar megállapították, hogy a kábítószerek Palermo városából származnak. Az ügyészek szerint a migránsok egy helyi kábítószer-kereskedővel együtt körülbelül 500 ezer euróval gazdagodtak.

Matteo Salvini belügyminiszter is kommentálta az esetet. Köszönetet mondott a bűnüldözőknek és a nyomozóknak a bűnözés, kábítószerek és az üzleti szempontból menedzselt migráció elleni harcért.

A móka itt véget ér

– mondta Salvini, ezzel jelezve, hogy Olaszország továbbra sem hagyja magát, és élesen fel fog lépni az illegális bevándorlás ellen.

Ez nem az első eset, hogy kábítószer-kereskedelemmel buknak le migránsok.

A mostani eset csupán néhány héttel azután történt, hogy öt afrikai bevándorlót fogott el az olasz rendőrség. A migránsokat Rómában kapták el, miután a rendőrség leleplezett egy helyi gyülekezetből működő kábítószer-hálózatot. A nyomozók elmondták, hogy az elfogott migránsoknál legalább két kiló heroint találtak.

Olaszország nem az egyetlen, ahol egyre nagyobb gondot jelentenek a drogüzlettel foglalkozó migránsok. Németországban még 2017-ben szembesültek a hatóságok azzal a ténnyel, hogy a helyi drogkereskedelmet átvették az illegális bevándorlók.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére