Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre inkább elmérgesedik a viszony Trump és az FBI korábbi vezetõje között

Pörge Béla

2018.04.16. 07:18

A Szövetségi Nyomozó Iroda volt igazgatója alkalmatlannak tartja Trumpot az elnöki posztra, de a könyvébõl az FBI politikai elfogultságára is fény derül.
WASHINGTON, 7:18

A Szövetségi Nyomozó Iroda volt igazgatója, James Comey alkalmatlannak tartja Trumpot az elnöki posztra, de a könyvéből az FBI politikai elfogultságára is fény derül.

Donald Trump amerikai elnök vasárnap egy sor Twitter-bejegyzésben élesen támadta és ismét hazugnak nevezte James Comey-t. Trump szerint Comey hazudik a könyvében, ő soha nem várt el tőle lojalitást.

Egyáltalán, alig ismertem ezt a pasast"

— mondta.

Amikor egy ember, aki országunk legmagasabb rendű igazságügyi szervét hivatott irányítani, a politikai környezet függvényében hoz döntéseket... ez tényleg veszélyes"

— fogalmazott a volt igazgatóról Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Comey vasárnap hosszasan beszélt a kedden megjelenő könyvéről. Az interjúban többek között erkölcsileg alkalmatlannak nevezte Donald Trumpot az elnöki pozícióra.

Az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) a hétvégén sugárzott összeállításban Larry Sabato, a Virginiai Egyetem politológusa úgy fogalmazott: a könyv nemcsak Donald Trumpnak árthat, hanem visszaüthet James Comey-ra is.

Napvilága kerültek ugyanis olyan információk is, amelyek azt támasztják alá, hogy az FBI berkein belül demokrata párti és Trump-ellenes erők dolgoztak, és James Comey nem lépett fel a pártatlanság érdekében. Az igazságügyi minisztérium például a napokban hozta nyilvánosságra annak a levelezésnek egy részét, melyet az FBI két vezető munkatársa, Lisa Page és Peter Strzok folytatott még az elnökválasztási kampány idején, és amelyből kiderül az FBI-on belül létező, Trump elleni elfogultság.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére