Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre kevésbé bíznak a németek a médiában

Bertha László

2018.01.06. 10:20

Fokozatosan csökkent a német emberek médiába vetett bizalma az elmúlt években - derült ki az RTL által megrendelt Forsa-felmérésbõl.
BERLIN, 10:20

Fokozatosan csökkent a német emberek médiába vetett bizalma az elmúlt években – derült ki az RTL által megrendelt Forsa-felmérésből.

A közvélemény-kutatás eredményei szerint a válaszadók csupán 40 százaléka bízik a német médiában, ami négy százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben. Ennél is rosszabb a televízióban látottak és hallottak megítélése, ami 28 százalékra csökkent a 2016-ban mért 32%-ról.

Érdekesség, hogy a felmérés alapján a megkérdezett németek számára továbbra is a rádió számít a leginkább hiteles médiumnak (56 százalék).

A Német Újságírók Szövetségének (DJV) vezetője, Frank Überall úgy véli, hogy az eredmény az oktatás hiányosságaiban keresendő.

Most bosszút állt a kultúr- és oktatáspolitikusok elmúlt évekbeli tétlensége”

– fűzte hozzá az önkritikusnak aligha nevezhető Überall.

A mostani felmérés kapcsán érdemes azonban felidézni a Junge Freiheit főszerkesztőjével készített tavalyi interjúnkat. Ebben Dieter Stein többek között arról beszélt, hogy a német politikai újságírók túlnyomó többsége a baltól a balliberálisig tartó kategóriákba orientálódik.

Németországban a médiumok politikai tudósításai ennek megfelelően egyoldalúak”

 – mondta a hetilap vezetője a 888-nak, aki szerint jó példa volt erre az Európába, különösen Németországba történő illegális, tömeges bevándorlásról szóló tudósítások irányultsága, hiszen csaknem valamennyi német médium üdvözölte ezt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére