Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre feszültebb a helyzet India és Pakisztán között

Nagy Gábor

2019.02.27. 08:28

Nem babra megy a "játék".
ÚJDELHI, ISZLÁMÁBÁD, 08:28

Nem babra megy a "játék".

A keddi indiai bombázásokra válaszul közép-európai idő szerint szerda reggel Pakisztán lelőtt két indiai harci repülőgépet. A pakisztáni vezérkari főnök bejelentette: az egyik gép indiai, a másik pakisztáni ellenőrzés alatti területre zuhant – ennek a repülőnek a katapultáló pilótáját el is fogták.

Közben pakisztáni harci gépek légicsapásokat hajtottak végre "nem katonai célpontok ellen", de az indiai hatóságok szerint a támadókat "visszaszorították".

Az indiai légierő kedd óta hajtott végre "milicisták" ellen légicsapásokat a vitatott hovatartozású Kasmír Pakisztán által ellenőrzött területén, miután a múlt héten egy pakisztáni iszlamista szervezet, a Dzsais-e-Mohamed (Mohamed hadserege) robbantásos merényletet hajtott végre Kasmír indiai oldalán a rendőrség tartalékos erejének konvoja ellen, megölve 40 milicistát. 

Újdelhi azzal vádolta meg a pakisztáni titkosszolgálatot, hogy köze volt a merénylethez, és a kormány büntetővámokat vetett ki a szomszédjára, majd pedig a hazai felháborodás hullámait meglovagolva bombázni kezdte a Dzsais-e-Mohamed kasmíri táborait.

Kasmírban több mint 70 éve tart az ellenségeskedés. India és Pakisztán a függetlenné válásuk óta több háborút is vívott a Himalája nyugati vonulatait elfoglaló hercegség megszerzéséért, ám a konfliktust több mint hetven éve nem sikerült megnyugtatóan rendezni, a muszlim többségű tartomány szeparatistái pedig 1989 óta harcolnak az indiai uralom ellen. Az ezredforduló és 2005 között olyan sok pokolgépes támadást hajtottak végre, hogy India kénytelen volt bombabiztos páncélozott járműveket venni a Kasmírban szolgáló katonái számára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére