Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre elkeserítőbb a helyzet a német strandokon

Horváth József György

2019.07.30. 08:15

Az iratellenőrzés bevezetése után biztonsági kamerákat is telepítenek, valamint további szigorításokat rendelnek el egy düsseldorfi strandon az utóbbi hetekben történt sorozatos rendbontások miatt – döntött hétfőn az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros vezetősége.

A Rheinbad nevű düsseldorfi strandon ezentúl minden nap más-más színű karszalagot kapnak a belépők, hogy kiszűrhessék mindazokat, akiket kitiltottak, de a jegyfizetést és a biztonsági ellenőrzést megkerülve mégis belépnek a területre. A bejáratoknál egy magán biztonsági szolgálat munkatársai, közterület-felügyelők és szükség esetén rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, és biztonsági kamerákkal is ellenőrzik a strandot – ismertette Thomas Geisel főpolgármester a Rheinische Post című lap beszámolója szerint.

A strandra vasárnap óta csak a személyi okmányok ellenőrzése után lehet belépni. A városvezetés reményei szerint az új szabály fegyelmező hatással bír majd, és segít kiszűrni a strandról kitiltott nagyjából 200 embert, akikről külön listát vezetnek.

A szigorításokat azért vezették be, mert alig egy hónap alatt háromszor történt súlyos rendbontás. Legutóbb pénteken kellett kiüríteni a strandot, mind az 1500 vendégnek távoznia kellett egy tizenévesekből és fiatalemberekből álló csoport randalírozása miatt. Rendőrségi adatok szerint a mintegy 60 fős csoport észak-afrikai származású fiatalokból állt. Az úszómesterek és a biztonsági őrök nem bírtak velük, végül 18 rendőr bevetésével sikerült úrrá lenni a helyzeten.

Rheinische Post hírportálján közölt beszámoló szerint az illetékesek az esetről készült felvételek alapján megállapították, hogy nem volt megfelelő intézkedés a strand kiürítése. Elég lett volna a csúszdát megszálló nagyjából 15 fős csoport vezetőjének eltávolítása, mert a csoport akkor bővült ki és a tumultus is akkor keletkezett, amikor megérkeztek a rendőrök és hozzáláttak a terület kiürítéséhez.

Thomas Geisel a hétfői tájékoztatón hangsúlyozta: nincs szó arról, hogy „randalírozó fiatalok bandái” miatt nem biztonságos a strand. Ugyan lejátszódott néhány „csúnya jelenet”, de biztonságban érezhetik magukat a családok a strandon – húzta alá a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy eddig két személy ellen indult eljárás a pénteken történetek miatt. Mindketten migrációs hátterű német állampolgárok.

Roland Kettler, a 19 düsseldorfi uszodát és strandot üzemeltető önkormányzati tulajdonú vállalat (Bädergesellschaft Düsseldorf) ügyvezetője az egyik előző, június végén történt és országszerte feltűnést keltő rheinbadi esettel kapcsolatban – amikor egy 400 fiatal migránsból álló csoport vitába került egy családapával – elmondta, hogy akkor sem történt „zavargás, tettlegesség vagy verekedés”.

Ugyanakkor a strandszezon kezdete óta több hasonló esetről számolt be a német sajtó. Az úszómesterek országos szövetségének (Bundesverband Deutscher Schwimmmeister – BDS) elnöke, Peter Harzheim már egy június végi nyilatkozatában kiemelte, hogy „egyre agresszívebb a hangulat a strandokon”. Nagyjából másfél évtizede évről évre rosszabb a helyzet – mondta az ország csaknem négyezer úszómesterét képviselő, 1973 óta működő BDS vezetője, aláhúzva, hogy riasztó folyamatról van szó, amellyel szemben „kőkeményen fel kell lépni”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére