Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre durvább a román sertéspestis

Bokor Gábor

2018.08.25. 15:15

A jelentések szerint Európa második legnagyobb sertésfarmját is megtámadta már a kórokozó Romániában.
BUKAREST, 15:15

A jelentések szerint Európa második legnagyobb sertésfarmját is megtámadta már a kórokozó Romániában.

A Románia délkeleti részén fekvő Braila megyében a helyi állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági szakhatóság bejelentette, hogy egy hozzávetőleg 140 ezer sertést tartó kereskedelmi farmot támadott meg az afrikai sertéspestis.

A lényegében három farmból álló kereskedelmi egység a Tebu Consult Braila cégé, a 135-140 ezer állatot tartó farm Európa második legnagyobb ilyen létesítménye. A hatóság pénteken küldte vizsgálatra a beteg állatok mintáit, az eredmények pedig igazolták, hogy az afrikai sertéspestis betegítette meg az állatok egy részét. Az összes állat megsemmisítését hétfőn fogják elkezdeni"

– közölte Gicu Dragan, a szakhatóság Braila megyei kirendeltségének vezetője, majd hozzátette, hogy a feltételezésük szerint a járvány a Dunán keresztül terjedt el Braila megyében, hiszen a farmokat a folyó vizéből látták el.

A folyóban döglött disznókat találtak korábban, amit vélhetően felelőtlen állampolgárok dobtak a vízbe, akiknek állatait szintén megtámadta a gyógyíthatatlan kórokozó"

– mondta a szakértő. 

A megyében 19 településen összesen 34 gócpontot fedeztek fel, más farmokon is kimutatták a kórokozó jelenlétét, az egyik legnagyobb volt az, amelyikben 35 ezer sertést tartottak.A román hatóságok a héten közölték, hogy Romániában tíz megyét érint a 41-ből az afrikai sertéspestis, 156 településen összesen 725 gócpont szerepelt akkor a hatóságok nyilvántartásában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére