Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egymillió ember beoltásához szükséges orosz vakcinát vásárol Magyarország

888.hu

2021.01.22. 12:50

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Moszkvában.
Egymillió ember beoltásához elegendő, vagyis kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárol Magyarország Oroszországtól”

– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában, amikor talákozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

Szijjártó Péter elmondta, Magyarország is folyamatosan szembesül a világjárvány okozta egészségügyi és gazdasági kihívásokkal. Közölte azt is, hogy a vakcina lassan érkezik, ezért is fontos volt, hogy újabb forrásból nagy mennyiségű oltóanyagot tudjanak Magyarországra szállítani.

A külügyminiszter tájékoztatása szerint a beszerzés három ütemben történik majd:

az első hónapban 300 ezer, a másodikban 500 ezer, míg a harmadikban 200 ezer ember oltásához elegendő vakcina érkezik az országba.

Szijjártó Péter elmondta, hogy ez hatalmas előlépés, Magyarországon naponta 100–150 halálos áldozata van a vírusnak, illetve több mint 10 milliárd forint kárt okoznak a járvány miatti korlátozások.

Továbbra is arra törekszünk, hogy a kölcsönös tisztelet alapján fejlesszük a kétoldalú kapcsolatrendszerünket – jelentette ki Szijjártó Péter.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére