Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egymillió dollárt ér az al-Kaida vezetõje

Bokor Gábor

2019.03.01. 13:17

Oszama bin Laden fia lett a terrorszervezet vezetõje, ezért ajánlanak érte ilyen sok pénzt.
WASHINGTON, 13:17

Oszama bin Laden fia lett a terrorszervezet vezetője, ezért ajánlanak érte ilyen sok pénzt.

Hamza bin Laden, Oszama bin Laden fia lett az amerikai hatóságok szerint a jelenleg Afganisztánban és Pakisztánban működő al-Kaida terrorszervezet legújabb vezetője. A washingtoni szervek úgy hiszik, hogy Hamza jelenleg a két ázsiai ország határvidékén lévő hegyekben bujkálhat, azonban nem tudják pontosan, merre. 

A világ leghíresebb terrorvezérének fia az elmúlt években több videót is kirakott az internetre, amelyen az Egyesült Államokat és a nyugati hatalmakat fenyegette terrortámadással azért, mert megölték az apját. Hamza bin Ladent a BBC szerint az amerikai hatóságok két éve tartják nyilván mint nemzetközi terrorista, és körülbelül harmincéves lehet. 

Hamza bin Laden korábban feleségül vette Mohamed Atta lányát. Atta volt a szeptember 11-i terrortámadás egyik gépeltérítője, ő vezette az első gépet a World Trade Center északi tornyába. 

Oszama bin Laden több korábbi levelében is azt írta, Hamza a kedvenc fia, reméli, hogy egyszer ő követi majd az al-Kaida élén. Az amerikai külügy szerint ez nemrég meg is történt, így már egymillió dollárt fizetnek annak, aki elárulja, hol van a terrorvezér.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére