Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyiptomi piramisoknál robbantottak: többen meghaltak

Bokor Gábor

2016.12.09. 15:06

Dzsihadisták követtek el pokolgépes merényletet egy rendõrõrs közelében.
KAIRÓ, 15:06

Dzsihadisták követtek el pokolgépes merényletet egy rendőrőrs közelében.

Az elmúlt hónapok legkomolyabb terrortámadásában hat rendőr vesztette életét Kairó közelében. Az egyiptomi MENA hírügynökség szerint a Gízai nagy piramis felé vezető úton, egy mecset mellett történt a robbantás. Csak a szerencsének köszönhető, hogy civilek nem sérültek meg, ugyanis a turistabuszok rendszeresen használják ezt az útvonalat.

A terroristák egy rendőrségi támaszpontot támadtak meg közvetlenül, egyelőre még vizsgálják, mi is okozta a robbantást, de minden jel szerint az iszlamisták a felelősek. 

Az arab tavasz néven elhíresült felkeléssorozat óta rendszeresek az ehhez hasonló támadások az országban, melynek északkeleti régiójában, a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam is jelentős befolyással bír – írja a Times of Israel.

Az AP hírügynökség helyszínen lévő riporterei arról számoltak be, hogy két rendőrségi terepjárót céloztak be az elkövetők, melyek közvetlenül a rendőrségi támaszpont mellett parkoltak. A robbanás olyan erejű volt, hogy az egyik autót teljesen megsemmisítette, a másikban pedig tetemes kár keletkezett. A robbanás után a lakosok egyből odasiettek, a rendőrség végül elkordonozta a helyszínt.

Május óta ez a legsúlyosabb támadás Egyiptomban, akkor egy fegyveres tüzet nyitott egy civil ruhás rendőröket szállító kisbuszra. Abban a támadásban nyolcan vesztették életüket, később az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére