Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy ukrán ügynök a Törökországba és Európába irányuló gázvezeték felrobbantására készült

888.hu/MTI

2022.09.22. 11:56

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint a gázvezeték ellen irányuló robbantásos merényletet az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) megakadályozta.

 

A támadást a tájékoztatás szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egy 44 éves, orosz állampolgárságú ügynöke készítette elő, akit korábban Ukrajna területén szerveztek be. A gyanúsítottat és négy, ugyancsak orosz állampolgárságú bűntársát őrizetbe vették.

 

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat megakadályozta, hogy az ukrán különleges szolgálatok szabotázs- és terrorcselekményt kövessenek el egy Törökország és Európa energiaellátását biztosító olaj- és gázipari létesítményben.”

– szólt a közlemény.

 

Az ügynököt akkor fogták el, amikor egy rejtekhelyről származó két nagy erejű, házi készítésű kumulatív robbanószerkezetet vett elő. Az FSZB szerint a gyanúsított eszközein megtalálták a kommunikációt, amelyet egyik SZBU-beli kapcsolattartójával folytatott. Ezenkívül a robbanószerkezetek összeállítására vonatkozó útmutatást, pénzátutalás nyomait és a robbantás helyszínének koordinátáit is megtalálták a készülékeken.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére