Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy titkos dokumentum szerint a NATO kész beavatkozni egy balkáni konfliktusba

888.hu

2016.12.14. 16:28

Az öreg kontinens puskaporos hordójának számító Balkán, az évszázadok folyamán már többször aktív alakítója volt az európai folyamtoknak. Az Európára nehezedõ orosz befolyás leginkább Szerbiában érhetõ tetten.

Nem okozott túl nagy meglepetést a NATO által elfogadott titkos dokumentum, melyben rögzítették, hogy

készek beavatkozni a Balkánon."

Veèernji nevű horvát napilap  által közzétett titkos dokumentum szerint a NATO készen áll „operatív lépéseket tenni” a Balkánon a nemzetek közötti stabilitás megőrzése céljából.

A NATO tagországaink külügyminiszterei által elfogadott dokumentum két veszélyforrásra hívja fel a figyelmet 

  • az oroszországi „destabilizációs” tényezőre
  • a Szíriából és Irakból visszatérő dzsihadista harcosok számának a növekedése és a terrorizmus térnyerésére, mindenekelőtt Bosznia-Hercegovina vonatkozásában.

Szerbiában és a boszniai Szerb Köztársaságban az orosz üzenetek termékeny táptalajra találnak, így a dokumentum szerint leginkább a szerbek boríthatják fel a status quot. 

Az elemzők szerint mégsem kell túl nagy figyelmet szentelni ennek az iratnak, sokak szerint ugyanis az „operatív lépések” megnevezés egyszerű megfigyelést, helyzetelemzést, tehát bármilyen információkat szolgáló tevékenységet is jelenthet, és nem kell azonnal katonai beavatkozásra gondolni.

A dokumentumban a NATO fontos célként jelölte meg a Balkánon az etnikumok közötti ellentétek kialakulásának megfékezését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére