Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy texasi középiskolában lövöldöztek

Tóth Dalma

2018.05.18. 17:12

Legalább nyolc, de egyes jelentések szerint tíz halálos áldozata van a texasi Santa Fe városka középiskolájában helyi idõ szerint pénteken reggel elkövetett lövöldözésnek, és többen megsebesültek.
SANTA FE, 17:12

Legalább nyolc, de egyes jelentések szerint tíz halálos áldozata van a texasi Santa Fe városka középiskolájában helyi idő szerint pénteken reggel elkövetett lövöldözésnek, és többen megsebesültek. 

Két diákot letartóztattak, egyikük a gyanúsított. Egyelőre nem közölték, hogy a halottak többsége diák-e.

A lövöldözés helyi idő szerint reggel nyolc órakor az iskola egyik tantermében, óra közben tört ki, a rendőrség és a szövetségi rendfenntartók azonnal a helyszínre siettek és lezárták az iskolát és környékét.

A sebesültek között oktatók is vannak, és megsebesült az ámokfutót megfékező egyik rendőr is. A sebesülteket rohamkocsikkal és mentőhelikopterekkel szállították kórházba, egyelőre nem hoztak nyilvánosságra orvosi jelentést arról, vajon akad-e közöttük életveszélyes állapotú sebesült.

A letartóztatott diák személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, a rendőrség csupán annyit közölt: az iskola diákja, fiú, és jelenleg vizsgálják a mobiltelefonja híváslistáját és a közösségi portálokon fellelhető esetleges bejegyzéseit. Az viszont már kiderült, hogy az iskolában és környékén több robbanószerkezetet helyeztek el, feltételezhetően a gyanúsított. A szerkezetek hatástalanítása megkezdődött, de a rendőrség felhívást tett közzé, s mindenkit arra kért, hogy ismeretlen tárgyakhoz ne nyúljon, hanem azonnal értesítse a rendőrséget vagy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi irodáját.

A gyanúsítotton kívül még egy diákot letartóztattak, de nem gyanúsítottként, hanem – a rendőrségi megfogalmazás szerint – "érdeklődésre számot tartó személyként", vagyis potenciális célszemélyként kezelik. Mindkettőjük kihallgatása megkezdődött.

A Houston Public Media – a Houston Egyetem lapja – emlékeztetett rá, hogy az idén februárban ebben az iskolában már volt egy riadó, a kampuszt le is zárták, de végül nem találtak fegyvereket, vagy robbanószerkezeteket.

A kialakult helyzetről azonnal tájékoztatták Donald Trump elnököt és Mike Pence alelnököt. Trump először Twitter-bejegyzést tett közzé, majd a Fehér Házból élőben közvetített rövid beszédében sajnálatát és együttérzését fejezte ki, s miközben azt hangoztatta, hogy ezek a lövöldözések "már túl hosszú ideje tartanak" az Egyesült Államokban, leszögezte, hogy kormánya mindent megtesz a megfékezésükért.

Az idén egyébként ez volt a 22. iskolai lövöldözés az Egyesült Államokban.

A 13 ezer lelket számláló Santa Fe Texas szövetségi állam déli részén, Houstontól mintegy 50 kilométernyire délkeletre fekszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére