Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy tábornok lehet Trump belbiztonsági minisztere

Pörge Béla

2016.12.07. 22:28

Donald Trump megválasztott amerikai elnök várhatóan John Kelly visszavonult tábornokot jelöli majd belbiztonsági miniszternek.
WASHINGTON, 22:28

Donald Trump megválasztott amerikai elnök várhatóan John Kelly visszavonult tábornokot jelöli majd belbiztonsági miniszternek.

A várható jelölésre vonatkozó információ Donald Trump környezetéből származik — írja az MTI.

A 66 éves John Kelly tábornok a tengerészgyalogságtól vonult nyugalomba 2016 januárjában. Korábban a Déli Főparancsnokság vezetője volt, 45 évig tartó katonai karrierje során elsősorban a Dél-Amerikában és a karibi világban végrehajtott amerikai akciókért volt felelős.

Tapasztalatai alapján tisztában van a tengerentúlról érkező fenyegetésekkel, mind a latin-amerikai kábítószer-kereskedelemmel, mind pedig az esetleges  terrorista  fenyegetéssel. Õ volt egyébként a felelős a guantánamói börtöntelep felügyeletéért is.

Ha Trump valóban őt jelöli a belbiztonsági minisztérium  élére, akkor ő lesz a harmadik tábornok, aki a leendő Trump-adminisztrációban szolgál majd. Trump ugyanis eddig a védelmi tárca élére és a nemzetbiztonsági tanácsadójául is tábornokot választott.

Az Egyesül Államok Kínában akkreditált következő nagykövete Terry Branstad, iowai kormányzó lesz, ő már el is fogadta a felkérést. A 70 éves politikust Kína régi barátjaként emlegetik, amióta szóba került esetleges kinevezése, mindenki a kínai politika szakértőjeként említi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére