Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy osztrák kórházban toborzott az Iszlám Állam

Tóth Dalma

2017.03.17. 17:28

A radikális iszlamisták egy alsó-ausztriai kórház imahelységében toboroztak dzsihadistákat.
BÉCS, 16:58

A radikális iszlamisták egy alsó-ausztriai kórház imahelységében toboroztak dzsihadistákat.

A vád szerint az Iszlám Állam tagjai szélsőséges eszméket hirdettek, valamint új tagokat toboroztak, akiket megpróbáltak rávenni, hogy utazzanak Szíriába harcolni. A Sankt Pölten egyetemi kórház imahelységét a kórházban lábadozó betegek használhatják – írja a Kurier.

Az osztrák lap szerint hat ember gyanúsítanak, akik közül már öten előzetes letartóztatásban vannak.

A tartományi alkotmányvédelmi hivatal már az év eleje óta figyelte az egyik 19 éves fiút. A szélsőséges eszméket valló fiatal korábban egy turisztikai irodában gyakornokoskodott. A fiú egy 23 és egy 27 éves csecsen, valamint a 18 éves macedón barátjával csatlakozott az Ansar elnevezésű radikális iszlamista csoporthoz. A fiatal fiúk az utcán hirdették szélsőséges nézeteiket és ott próbáltak meg új embereket beszervezni. Az Ansar szorosan együtt dolgozik a Hudaval, ami Németországban toboroz új tagokat az Iszlám Állam részére.

A gyanúsítottak WhatsAppon létrehoztak egy "Islam1438m.h." elnevezésű csoportot, ahol tudtak egymással csevegni. A csoporton belül az Iszlám Államról készített fotókat osztottak meg, valamint a nők lemészárlásáról beszélgettek.

A 19 éves fiú még az egyik hitetlen kollégáját is megfenyegette, hogy le fogja őt fejezni.

A rendőrség információi szerint a fiatal fiú meg akart támadni egy Sankt Pölten-i fegyverkereskedést még március elején. A 19 éves fiú megpróbálta rávenni a társait is, hogy segítsenek neki. A gyanúsított a fegyverekkel még a szüleit is képes lett volna megölni, akik a hírek szerint nem muszlimok.

A szélsőséges baráti társaság minden hétfőn, kedden és szerdán találkozott a kórház imahelységében, ahol radikális nézeteiket terjesztették. 

A rendőrség rengeteg bizonyítékot foglalt le a házkutatás során, több mobiltelefont, számítógépet, dokumentumokat és szalafista tanokról szóló könyvet is találtak.

A 19 éves ügyvédei azzal védekeznek, hogy védencük rossz emberekkel barátkozott, ezért keveredhetett bajba. Az, hogy megpróbálta rávenni az embereket, hogy térjenek át az iszlámra természetes, mivel a fiú hívő, de a hittérítést nem az Iszlám Állam nevében tette.

A tartományi alkotmányvédelmi hivatal nem örül, hogy az ügy megjelent a médiában, mert szerintük a napvilágot látott információk veszélybe sodorhatják a nyomozást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére