Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy órán belül mutatja ki a koronavírus-fertőzést egy új gyorsteszt

Ányos Miklós

2020.02.12. 18:28

A fertőző légúti betegségek akár 40 kórokozóját, köztük az új koronavírust és a madárinfluenza vírusát is ki lehet mutatni egy órán belül egy új eszközzel, amelynek kifejlesztését hongkongi tudósok jelentették be.

A gyorstesztet a Hongkongi Műszaki Egyetem (PolyU) egyetem kutatócsoportja Terence Lau Lokting, az egyetemi innovációs és technológiai fejlesztés vezetője, valamint az alkalmazott biológiai és vegyi technológiai tanszék professzora vezetésével alkotta meg.

A rendszer része egy teljesen automatizált gép és a légúti fertőző betegségek úgynevezett betegágy melletti (POCT) genetikai tesztjeihez való, teljes átvizsgálást lehetővé tevő komplex panel. Az új technológia jelentősen javíthat a kórokozó érzékelésének pontosságán, ezzel növeli a teszteredmények megbízhatóságát. Lau szerint a teszt egyszerű, kezelése könnyű és higiénikus az egész folyamat. Akár 40 légúti kórokozót is azonosít, szemben a jelenleg használt technológiával, amelyik legfeljebb 22 patogént ismer fel. Egyetlen teszttel nagyjából egy óra alatt azonosítani lehet a kórokozót.

A kórokozók korai és pontos felismerése a betegségek hatékony kontrollját segíti és megelőzi a fertőző patogének további terjedését. A páciensek számára azért előnyös, mert idejében el lehet kezdeni a gyógyítást, így megelőzhetők a szövődmények.

A kutatócsoport négy éve kezdett dolgozni az új teszten. Tavaly végezték a klinikai minták tesztjeit és optimalizálták a rendszert. Az új koronavírus (COVID-19) okozta járvány 2019-es kitörésekor az új kórokozót tartalmazó mintákat is vizsgálták az új technológiával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére