Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olyan férfi lett a brit esélyegyenlőségi miniszter, akit az LMBTQ-lobbi is tud támogatni

888.hu

2021.09.22. 14:40

Mike Freer brit homoszexuális parlamenti képviselő miniszterré való kinevezését kedden jelentette be Boris Johnson miniszterelnök.

 

A kormány közleménye szerint Mike Freer támogatni fogja munkájában Liz Truss esélyegyenlőségért és nőkért felelős minisztert, valamint együtt fog működni Kemi Badenoch esélyegyenlőségi miniszterrel. Ez azért is érdekes, mert a bejelentés néhány nappal azt követően történt, hogy Kemi Badenochot erőteljes kritika érte, miután kiszivárgott egy olyan hangfelvétel, amelyen lekicsinylő megjegyzéseket tett az LMBT+-emberekkel kapcsolatban.

A felvételen – amely 2018-ban készült, jóval azelőtt, hogy bekerült volna az esélyegyenlőségi minisztériumba – azt mondta:

Ez már nem a kisebbségi jogokról szól faji vagy állampolgársági szempontból (...), nem a szexualitásról szól, hanem ez olyan, mint az egész transzmozgalom. Rendben, van melegházasság meg élettársi kapcsolat, de akkor mit akarnak még a transzszexuálisok?”

Hozzátette, most nem arról van szó, hogy szabadon házasodhatnak-e, vagy nem, akivel csak szeretnének, hanem azt kérik, hogy a férfiak használhassák a női mosdót.

A hangfelvétel nagy botrányt kavart, ráadásul már az a hír is rossz fényt vetett Badenoch megítélésére, hogy korábban titokban találkozott azzal az LGB szövetséggel, amely elítéli a transzszexuálisokat. Az LMBT-közösség számára tehát nemkívánatos személy lett, így kénytelen volt lemondani pozíciójáról.

Eközben Liz Truss meglehetősen sok kritikát kapott az LMBT+-kérdésekhez való hozzáállása miatt. Vezetése alatt az Esélyegyenlőségi Hivatal nem támogatta azokat a reformtervezeteket, amelyek elismerték volna a társadalmi nemeket, annak ellenére, hogy azokat a brit közvélemény támogatja.

Mindenesetre Freer kinevezését örömmel fogadta az LMBT+-jogokkal foglalkozó összpárti parlamenti képviselőcsoport, amelynek elnöke Crispin Blunt képviselő. A Twitteren azt írta:

Mike mindig is az LMBT+-emberek bajnoka volt, és alig várjuk, hogy szorosan együttműködjünk vele a kormányban.”

 

Freer korábban a Konzervatív Párt LMBT+-tanácsadó csoportjának elnöke is volt, még David Cameron miniszterelnöksége idején. 2013-ban az azonos neműek házasságát támogató szónoklata lett „az év parlamenti beszéde”, 2016-ban pedig megválasztották az év politikusának az „LMBT+-jogokkal foglalkozó munkájáért”, az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon egyaránt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére