Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy nemi erőszakért elítélt migráns kitoloncolását hiúsították meg az utasok

Tóth Dalma

2019.04.14. 20:30

Yaqub Ahmed csoportos nemi erõszakot követett el, ezért szabadulása után egybõl kitoloncás várt rá, azonban a repülõgép utasai ezt megakadályozták, ezért egyelõre az Egyesült Királyságban marad.

A 29 éves szomáliai migráns három másik férfival együtt csoportos nemi erőszakot követett el 2007-ben. Az áldozat egy 16 éves lány volt. Yaqub Ahmedet letöltendő börtönbüntetésre ítélték, szabadulása után pedig kitoloncolták volna szülőhazájába. Amikor felrakták a Londonból Törökországba tartó repülőgépre, az utasok megsajnálták és azt követelték, hogy rakják le a szomáliai migránst a gépről. 

Ahmedet még őrizték egy ideig, de már szabadon engedték. Jelenleg North Westben él, nyomkövetőt visel és hetente egyszer meg kell jelennie a bevándorlásügyi központban.

Ez felháborító és nagy nyomást helyez rám – mondta az áldozat, miután megtudta, hogy Ahmed még mindig az Egyesült Királyságban van, ráadásul szabadlábon. Egy szörnyű dolgot csinált, ezért kitoloncolás várt rá, de még mindig itt kószál. Abszolút nevetséges – folytatta. 

Az áldozat édesanyja attól tart, hogy Ahmed el fog tűnni a hatóságok szeme elől, mint ahogy a csoportos nemi erőszakban részt vevő másik tettes, Ondogo Ahmed tette. A férfi 2012-ben szabadult, majd megszökött és csatlakozott az Iszlám Államhoz. Állítólag 2013-ban életét vesztette a harcok során. 

2014 és 2016 között 494 külföldi állampolgársággal rendelkező, a kitoloncolási listán szereplő bűnöző tűnt el a hatóságok látóköréből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére