Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy német politikus elárulta, mi lesz az Északi Áramlat 2 sorsa

888.hu

2022.09.19. 13:55

Nem túl bizalomgerjesztő.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Üzbegisztánban a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján beszélt arról, hogy ha Európa gázt szeretne, akkor indítsák be az Északi Áramlat 2 nevű gázvezetéket, amelyen keresztül Oroszország 55 milliárd köbmétert juttatna az Európai Unióba.

 

Ha szükségük van gázra, egyszerűen szüntessék meg az Északi Áramlat 2-vel kapcsolatos szankciókat, ami évi 55 milliárd köbméter gázra vonatkozik. Csak nyomják meg a gombot, és minden gáz érkezni fog.”

– mondta Putyin.

 

Mint ismeretes, szeptember elején a Gazprom bejelentette, hogy határozatlan időre teljesen leállították az Északi Áramlat 1 gázvezetéket.

 

Közben érkezett egy német álláspont is az Északi Áramlat 2-vel kapcsolatban.

Alsó-Szászország miniszterelnöke, Stephan Weil szerint Északi Áramlat 2-n keresztül soha nem fog gáz érkezni Oroszországból Németországba – még Vlagyimir Putyin korszakának vége után sem.

 

A bizalomvesztés olyan mértékű, hogy soha többé nem lesz olyan helyzet, amelyben egy német szövetségi kormányzat az Oroszországból származó energiára támaszkodhat. Az Északi Áramlat 2 soha nem fog üzembe állni.”

mondta az SPD politikusa.

 

Weil szerint nem lesz többé energetikai partnerség Oroszországgal:

 

Az oroszok már régen felégettek minden hidat, lerombolva a partnerség legfontosabb értékét: a bizalmat. Bárki, aki most beleegyezik az Oroszországgal való együttműködésbe, attól kellene tartania, hogy másodszor is becsapják. Ez az együttműködés visszavonhatatlanul tönkrement. És a Nyugat gyorsabban fog talpra állni, mint Oroszország.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére